İKSV 40. yıl etkinliklerini noktalıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı(İKSV)'nin 40. yıl etkinlikleri çağımızın en önemli şeflerinden Zubin Mehta yönetimindeki Floransa Maggio Musicale Orkestrası'nın, bu akşam Haliç Kongre Merkezi'nde ünlü piyano ikilisi Güher ve Süher Pekine'e eşlik edeceği konserlerle noktalanacak.

Yayınlanma: 07.12.2012 - 09:53
Abone Ol google-news

Saat 20.00’de başlayacak konser programında Verdi’nin La Forza del Destino Uvertürü, Güher ve Süher Pekinel piyano ikilisinin solist olduğu Bartok’un İki Piyano, Vurmalılar ve Orkestra İçin Konçerto’su ile Dvorak’ın Re Minör 7. Senfoni’si yer alıyor. 

Dünyaca ünlü Güher ve Süher Pekinel ikilisi bugüne kadar neredeyse dünyadaki tüm önemli orkestralar eşliğinde konserler verdi, Amerika’dan Uzakdoğu’ya pek çok başarılı turne gerçekleştirdi. Pekinellerin kapsamlı diskografisi içerisinde yer alan Leonard Bernstein’in kendileri için düzenlediği Batı Yakası Hikâyesi’nin iki piyano versiyonu “Yılın Plağı” seçilirken, Jacques Loussier ile caz projeleri Take-Bach satış rekorları kırdı ve önemli uluslararası ödüller kazandı. Pekinellerin son olarak, Bach’ın ikili ve üçlü piyano konçertoları ile Brahms ve Saint-Säens’ın eserlerini içeren kayıtları ise Daily Telegraph ve Guardian gazeteleri tarafından “Yılın En İyi Albümleri” arasında gösterildi. 

Efsane şefler geleneğinin son temsilcilerinden Zubin Mehta, Montreal Senfoni, Los Angeles Filarmoni, New York Filarmoni, Bavyera Devlet Operası’nda müzik direktörlüğü görevlerinde bulundu. Viyana Filarmoni, Münih Filarmoni, Los Angeles Filarmoni Orkestraları ile Bavyera Devlet Orkestrası’nın onursal şefi, İsrail Filarmoni’nin yaşam boyu müzik direktörü ve 2006 yılından bu yana Valencia’daki Mediterrani Festivali’nin başkanlığını üstlenen Mehta aynı zamanda 25 yılı aşkın süredir Maggio Musicale’nin de daimi şefi. 

İsmini 1933 yılında kurulmasına katkıda bulunduğu Avrupa’nın en eski ve en önemli festivallerinden biri olan “Festival del Maggio Musicale Fiorentino”dan alan Floransa Maggio Musicale Orkestrası Grammy de dâhil olmak üzere bugüne kadar pek çok ödüle layık görüldü. Bugüne kadar Abbado, Bernstein, Furtwängler, Karajan, Klemperer, Maazel, Ozawa ve Solti gibi pek çok efsanevi konuk şefin yönetiminde konserler veren orkestrayla, Richard Strauss, Paul Hindemith, Igor Stravinsky, Krzysztof Penderecki gibi besteciler kendi eserlerinin dünya prömiyerlerini gerçekleştirdiler.

Konser, Bell Şirketler Topluluğu, Organik Holding AŞ ve Finansbank eş sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

muzik.iksv.org


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler