"İktidar, nefreti derinleştiriyor"

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''İktidar muhalefetle her gün kavga ederken, kini, nefreti derinleştirirken, böyle bir ortam sivil bir anayasaya vücut verecek bir ortam değildir'' dedi.

Yayınlanma: 18.01.2010 - 13:20
Abone Ol google-news

Partisinin Bergama ilçe binasının açılışı dolayısıyla ilçeye gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Cumhuriyet Meydanı'nda parti otobüsü üzerinden halka seslendi.

Şener, Türkiye Partisi'nin teşkilatlanmasını tamamladığını, seçimlere girme hakkı kazandığını belirterek, siyasete farklı bir üslup ve tarz getirme iddiasıyla yola çıktıklarını dile getirdi. Şener, partilerinin ülkenin her yanında güçlü olduğunu, arkalarında ABD'nin, İsrail'in, patronların veya başka bir kesimin bulunmadığını, arkalarında milletin bulunduğunu kaydetti.

Türkiye Partisi iktidarında dokunulmazlığın kaldırılacağını söyleyen Şener, ''Mecliste 500 soruşturma dosyası var. Milletvekillerinin, bakanların, başbakanın dosyaları var. İhaleye fesat karıştırmaktan, yolsuzluktan vesaireden. Hepsi meclisin raflarında tozlanıyor, açan yok, hesap soran yok. Dokunulmazlığı olmayanlar, olanlara sesleniyor diyoruz ki hesap soracağız, hodri meydan'' dedi.

Türkiye'de siyasi, ekonomik ve sosyal krizin bulunduğunu ileri süren Şener, yeni bir ses, yeni bir soluğa ihtiyaç duyulduğunu, siyasette iktidar ve muhalefetin soğuk savaş siyaset tarzını yürüttüğünü öne sürdü.

Ülkeye en büyük zararı kavga edenlerin verdiğini, tüm partilerin birbirine muhtaç olduğunun unutulduğunu ifade eden Şener, son dönemde anayasa değişikliği tartışmalarının gündemde olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin sivil bir anayasa ihtiyacı olduğunu belirten Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Demokrasinin kurallarına sonuna kadar inanan ve mücadele veren bir siyasi hareketiz. Türkiye Partisi'nin hedefi tam sivil bir anayasa hazırlamaktır. İktidar meclisteki çoğunluğuna güvenerek bazı istemediği maddeleri değiştirmek istiyor. Türkiye'nin sivil bir anayasa ihtiyacı vardır ama anayasalar mutabakat, uzlaşma metinleridir. 'Benim meclis çoğunluğum vardır' diye tek taraflı anayasa değişikliği olmaz. Onun için mutabakatın, iş birliğinin olmadığı bir ortamda sivil bir anayasa hazırlanamaz. İktidar muhalefetle her gün kavga ederken, kini, nefreti derinleştirirken böyle bir ortam sivil bir anayasaya vücut verecek bir ortam değildir. Sivil anayasa ancak ve ancak birlikten beraberlikten uzlaşmadan yana olan, bunu tesis etmeyi, siyasetin temel anlamı olarak gören Türkiye Partisi yapabilir.''

Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunların küresel krizden değil, hükümetten kaynaklandığını, tarım ve sanayinin bitirildiğini savunan Şener, çok partili siyasi hayatta emekli ve memur maaşlarına en fazla zam yapan düzenlemelere imza atan bir bakan olarak hükümetin emekli maaşlarına yaptığı yüzde 20'lik zammı doğru ama eksik bulduğunu ifade etti.

Abdüllatif Şener, iktidar olmaları halinde yabancıya toprak satışını yasaklayacaklarını, eğitimde dershane sorununu ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekledi. İlçe teşkilatının açılışını yapan Şener, partililerle bir süre görüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler