İlker Yardımcı Pekin Bienali'nde

Heykel sanatçısı İlker Yardımcı'nın "Düş Nesnesi" eseri 5. Uluslararası Pekin Sanat Bienali'nde yer aldı. "Düş Nesnesi" 28 Eylül - 22 Ekim 2012 tarihleri arasında Pekin Ulusal Sanat Müzesi'nde sergileniyor.

Yayınlanma: 18.10.2012 - 08:12
Abone Ol google-news

Sanatçı 2008 yılında 29. pekin olimpiyat oyunları için düzenlenen uluslararası kent heykelleri tasarım yarışmasında seçilen "prizmanın telaşı" isimli eserinin olimpiyat köyüne uygulanmasının ardından Çin'in Ordos ve Tangshan kentlerinde de davetli olarak açık alan heykel çalışmaları gerçekleştirmiştir.
 
İlker Yardımcı
 
Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F. Heykel Bölümünü İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde açtığı heykel sergisi ile bitirdi. 2004 yılında aynı üniversitede Güzel Sanatlar Enstitüsü Heykel Anasanat Dalı’nda yükseklisans programına başladı. Bu dönemde; karışık teknik ve metal malzemelerle heykeller, enstelasyonlar üretti. Yükseklisans programını “Modern Heykelde Metal Malzemenin Yeri Ve Anlatım Olanakları” ve Doktora-Sanatta Yeterlik programını “Pekin Olimpiyatları Kapsamında Bir Kamusal Alan Heykel Uygulaması, Prizmanın Telaşı” tezleri tamamladı. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Kent Heykelleri Yarışması'nda, “Prizmanın Telaşı” isimli metal heykeli; Pekin'de uygulanmak üzere seçilen, 26 uluslararası projeden biridir. Heykelleri İzmir Büyükşehir Bel., Söktaş A.Ş., HSBC Bank, ERDEMİR, Çimtaş, ENKA Vakfı, Beijing YiDong Yuan Sculpture Co. gibi kurumlar ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. UNESCO'ya bağlı UPSD "Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği", ISAMA (International Society of the Arts, Mathematics and Architecture), Heykeltıraşlar Derneği (Türkiye) üyesidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler