İmam kavgası köyü böldü! "Önce vakit sonra Cuma namazını bıraktık"

Yolsuzlukla suçlanan imam başka yere tayinini isteyince köy imamsız kaldı. Cemaati ikiye bölen olay tam yatışacaktı ki yeni atanan imamın da kurum değiştirdiği ortaya çıktı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir köylü, "Köyün yarısı önce vakit namazına gelmedi sonrada cuma namazına bile gelmemeye başladı’’ dedi.

Yayınlanma: 05.09.2019 - 07:41
Abone Ol google-news

Uzun yıllar Alpagut Köyü’nde imamlık yapan Yavuz Arslaner, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla Dodurga İlçe Kaymakamlığı’na ve İlçe Müftülüğü’ne yapılan şikâyetler sonrasında hakkında soruşturma başlatılınca memleketi olan, Çorum’un Osmancık ilçesine tayin istedi. Başvurusu kabul edilen imam köyü terk etti.

Yavuz Aslaner’in tayin edilmesinden sonra köye yaklaşık 3 aydır imam ataması yapılmadı. Köy cemaatinden olan Mustafa G. Ve Emrullah D. dönüşümlü olarak 8 Haziran tarihinden itibaren, namaz kıldırma işini gönüllü olarak üstlendi. Ancak iki kişinin dönüşümlü namaz kıldırma işlemi ile ilgili köy halkında tartışmalar çıktı. İddiaya göre, köy yetkilileri ve ileri gelenlerinden bir heyet ilçe kaymakamlığına giderek imam atamasının yapılmasına gerek olmadığını, bu görevi kendilerinin yapabileceğini söyledi. Köylülerin bir kısmı ise gönüllü imamlık girişimine sıcak bakmadı. Köylüler ikiye ayrılınca da gönüllü imamlar görev yapmayı bıraktılar. Gönüllü imamların ardından bu kez cemaatin bir bölümü de camiye gitmeyi bıraktı.

‘ÖNCE VAKİT, SONRA CUMA NAMAZINI BIRAKTIK’

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre; isminin açıklanmasını istemeyen bir köylü yaşananları ” Bizim İmamımız Yavuz Arslaner’di. Fakat imamlık görevinin yanında ek iş olarak caminin ve lojmanın kaloriferi yakma, cenaze işlemlerinden ve mevlit okumalarından para alıyordu. Bu konu hakkında köyden birileri İmam Yavuz Arslaner hakkında şikâyette bulunmuşlar. Bu imam hem caminin hem de lojmanın elektriğini kaçak kullanmış. Cami ve lojmanın elektrik saatleri kontrol edilince kaçak olduğu ortaya çıktı akabinde 5 bin lira üzerinde ceza geldi. Bu olaylar üzerine Yavuz Arslaner, tayinini memleketi Osmancık ilçesine tayinini aldırmış. O gün bu gündür köye imam atanmadı. Bu iki arkadaş ise gönüllü olarak köy halkına namaz kıldırıyordu. Bu kişilerin haklarında dedikodu söylenti çıkartıldı. Bunun üzerine köy muhtarı da adamları camiden uzaklaştırdı. Bu gelişmeler neticesinde Mehmet Ö. Ve Cafer Ç.’ye köy muhtarı görev yapabilirsiniz oluru verdi. Köyün yarısı önce vakit namazına gelmedi sonrada cuma namazına bile gelmemeye başladı’’ dedi.

3 aydır atanamayan imam atandı fakat 2 Eylül tarihinde göreve başlaması beklenirken gelen haber köyün tekrar imamsız kaldığını ortaya çıkarttı. Yusuf A. İmam olarak atandıktan sonra kurum değiştirerek başlaması beklenen imamlık görevi yerine kurum değiştirdiği görevine başladı. Alpagut köyü yine imamsız kaldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler