İmamoğlu'na tuzak kurmaya çalışanların kimliği belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurmuştu. Çekilen bir video ile İmamoğlu’nun vatandaşa ücretsiz dağıttığı limonlarla ilgili kurulmak istenen kumpas deşifre oldu. Tepki çeken videoyu AKP’ye yakınlığıyla bilinen Mahmut Dölek'in çektiği, üretici rolünü ise bir mobilya mağazasında müdürlük yapan ve 2014’te AKP ilçe yönetiminde görev alan Ömer Tuncel'in oynadığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 24.04.2020 - 23:49
İmamoğlu'na tuzak kurmaya çalışanların kimliği belli oldu
Abone Ol google-news

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in önerisi ile harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 100 ton limonu Mersinli üreticiden satın almıştı. Nakliyesini Mersin Büyükşehir'in karşıladığı 100 ton limonun ilk partisi iki gün önce yola çıkmıştı. Bu gelişmenin ardından yandaş medya harekete geçti.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu, Ekrem İmamoğlu'na kurulmaya çalışılan  tuzağı Twitter hesabından paylaştı. Mollaveisoğlu, paylaşımında uyarıda bulundu ve görüntülerin İBB tarafından araştırılmasını önerdi.

KİM OLDUKLARI BELLİ OLDU

Sosyal medyadan yayınlanan kumpas görüntüsünde üretici olarak gösterilerek ‘Yandaş' vurgusu yapması istenen kişinin bir mobilya mağazasının müdürlüğünü yapan ve geçmiş yıllarda AKP ilçe yönetiminde görev üstlenen Ömer Tuncel olduğu belirlendi.

Tuncel’in kişisel sosyal medya hesabında AKP’yi destekleyen çok sayıda paylaşım yaptığı görüldü. Kameraman Mahmut Dölek de AKP’ye yakınlığı ile biliniyor.

Söz konusu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ''Şovu da rolü de kim yapıyor daha iyi anlayabilmek için buyrun öyleyse.. Ne yaparsanız yapın #HalkınBelediyeleri vatandaşa hizmet etmeye devam edecek'' ifadelerini kullandı.

Görüntülerin kısa sürede sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlenmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sözcüsü Murat Ongun, kameramanın görüntüleri çektiğini kabul ettiğini ve yasal işlem başlatacaklarını duyurdu. 



Ongun'un açıklamasının ardından görüntüleri ortaya çıkaran Cumuhuriyet Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, "Haberi ilk duyurduğumda bin tane komplo üretenler! Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır" diyerek Ongun'un açıklamasını retweet etti.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler