İnancın gücü

Cezayir Sivil Savaşı’nda kaçırılan ve öldürülen yedi rahibin gerçek öyküsü yaşam seçimlerine ne ölçüde sadık kaldıklarını tartışıyor.

Yayınlanma: 01.12.2011 - 19:48
Abone Ol google-news

Fransa’nın sömürgesindeki Cezayir’de patlak veren iç savaş sırasında Tibhirine’deki Atlas Manastırı’nda sekiz Fransız Cistercian keşişi yerel Müslüman halkla uyum içerisinde yaşamaktadırlar. Alçakgönüllü bir şekilde topraktan geçinen rahipler çevrelerinde gittikçe artan köktendincilerin cinayetlerinden etkilenirler. Bir genç kız başını örtmediği için öldürülür, inşaatlarda çalışan Hırvatlar fanatik İslamcılarca katledilirler.

Kendileri gibi korkan bir halkla yaşamayı seçtikleri için Tibhirine’e gelen rahipler burada kalmayı sürdürürlerse kurban olacaklarını sezerler. Onlara göre gitmek köyü teröristlere bırakmak demektir. Bölgeyi terketmeleri için artan tüm uyarılara, baskılara, tehditlere  karşın rahipler başlarına ne gelecekse gelsin kalmaktan başka seçimlerinin olmadığını farkederler.

21 Mayıs 1996’da Cezayir İç Savaşı sırasındaki gerçek bir olaydan uyarlanan yalın, etkileyici, lirik dram, yaşam, ölüm, inanç, özgürlük, seçimler, vicdan, korku olgularını başarıyla tartışıyor. İnsan özgür iradesiyle seçtiği yaşam biçemine hangi noktaya dek bağlı kalabilir ya da bu seçiminden vazgeçebilir sorularını soran yetkin film 2010 Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazandı.

Of Gods and Men (Tanrılar ve İnsanlar)

Yönetmen: Xavier Beauvois

Oyuncular: Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin, Philippe Laudenbach, Jacques Herlin, Sabrina Ouazani, Xavier Maly/ 2010, 122 dakika, Tiglon.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler