İnce iddiaları reddetti

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, emekli milletvekillerinin maaşlarına yapılan zammın kendi çağrısıyla gerçekleştiği yönündeki iddialara tepki gösterdi. İnce, Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili sessiz kalmasına da dikkat çekti.

Yayınlanma: 30.12.2011 - 12:03
Abone Ol google-news

CHP'li İnce milletvekillerine maaş zammıyla ilgili bir gazetede yer alan haber üzerine yazılı açıklama yaptı. TBMM Genel Kurulunda 9 Aralık 2011 Cuma günü yaptığı konuşmaya dayanılarak kendi çağrısıyla bu zammın yapıldığı yönündeki habere tepki gösteren İnce, "şahsımın açıkça itibarsızlaştırılma operasyonuna tabii tutulduğu görülmektedir" diyerek şunları söyledi:

"TBMM'de yaptığım konuşma öyle gizli, saklı değildir. Sanki saklanmış, gizlenmiş bir şeyi bulmuş, keşfetmiş gibi, içeriği göz ardı edilerek 20 gün sonra haber yapılması haberin, gazetecilik duyarlılığı ile değil başka düşüncelerle yapıldığının en önemli kanıtıdır."

Yaptığı konuşmada milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasına dair bir tane cümle, hatta ima olmadığını söyleyen İnce, TBMM tutanaklarında yer alan sözlerinin tümüyle arkasında olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Meclisin, milletvekillerinin, orada çalışanların sorunlarına, tutuklu milletvekillerine dikkat çekilmiştir. 6262 sayılı kanunun ilgili bölümü bu konuşmayla değil, sorunun muhatabı eski milletvekillerinin, onların örgütü olan Parlamenterler Birliğinin, Genel Başkanlar ve Parti Grupları düzeyinde yürüttükleri uzun çalışmalarının ürünü olarak şekillenmiş ve gündeme gelmiştir. Kanun durup dururken, bir anda genel kurula gelmiş değildir. Dokuz yılı aşan deneyimim şunu göstermiştir ki bu Meclisten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onay vermediği hiçbir yasa teklifi, tasarısı kanunlaşmış değildir. Bugüne kadar Başbakanın bu kanunla ilgili sessiz kalması, hiçbir açıklama yapmamış olması göz ardı edilmemelidir."

AKP'den değil kraldan çok kralcı olan bu medya düzeninden korktuğunu belirten İnce, "Ancak anlaşılan o ki, bu medya düzeni beni AKP'ye rağmen Meclis'te kanun çıkartma gücü olan bir Milletvekili olarak görmektedir. Ben bu medya düzeni tarafından bana verilen bu gücü önümüzdeki günlerde kullanmaya devam edeceğim" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler