İnce'den Çiçek'e "Boşboğaz" yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i kendisi hakkında kullandığı "boşboğaz" nitelemesi nedeniyle sert sözlerle eleştirdi.

Yayınlanma: 15.08.2012 - 14:04
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, "Bu siyaset değil, bu boşboğazlıktır, ne yapalım boşboğazı cehenneme atmışlar, cehennemin odunu yaştır, demiş. Dün Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşürken bu üzüntümü de ifade ettim. O da kendisini ikaz ettiğini bana söyledi" sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"Evrak memuru Cemil Çiçek, dün benim TBMM Genel Kurulu'nda Meclis'ten kaçanlara yönelik kullandığım ifadelerden rahatsız olmuş ve kendi sıfatını bana yönlendirmeye çalışmıştır" diyen İnce, şöyle dedi:

"Oysa biz kendisinin ne denli boşboğaz olduğunu çok iyi biliriz. Tutuklu milletvekilleri konusunda yaptığı boşboğazlık kendi partisi AKP'nin yönetimine toslamıştır. Tutuklu milletvekillerinin tahliyesini bekleyen aileleri ile demokrasi talep eden ve milletvekillerimize oy veren yurttaşlarımız kendisinin boşboğazlığının ve evrak memurluğunun kurbanı olmuşlardır. Kaldı ki kendisi, şirket merkezlerinde kendi partisinden siyasetçiler hakkında yaptığı boşboğazlıkla meşhurdur."

TBMM Başkanı'nı sert sözlerle eleştiren İnce, "Evrak memuru Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun beni üslup konusunda uyardığını da açıklamış. Bu da ayrı bir boşboğazlıktır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun beni uyardığı iddiası kuyruklu yalandır. Yalan ve boşboğazlık siyasette kimseye fayda getirmez. Cemil Çiçek'i içine düştüğü acizlikten yalanlar kurtaramaz" dedi.

"Kendisi devlet millet işlerinden anlamaz, o çocuklarının nasıl daha yüksek maaş alabileceğini araştırma işleriyle ilgilensin" diyen İnce, "Yalana, boşboğazlığa başvurmadan Meclis Başkanlığı yapsın. Meclis Başkanlığı makamında oturan, ancak evrak memurluğunun ötesine geçemeyen Cemil Çiçek, kaba, yaralayıcı ve saygısız üslup arıyorsa kendisinin de üyesi olduğu AKP'ye bakmalıdır. Çiçek, kendi grubuna baktığı zaman çiftçiye 'Ananı da al git lan' diyen Başbakanını görecektir. Şehitlerimize 'Birkaç Mehmet' diye hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i görecektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon