İngilizlerin Avrupa korkusu!

Avrupa kupalarında alınan kötü sonuçlardan sonra çözüm yolları arayan Premier Lig yönetimi, Avrupa Ligi'nde üst turlara çıkan takımlara ekonomik bonus vermeyi planlıyor.

Yayınlanma: 17.02.2016 - 12:58
Abone Ol google-news

Avrupa kupalarında İngiliz takımlarının son yıllarda aldığı kötü sonuçlar Premier Lig yönetimini harekete geçirdi.
Premier Lig yönetimi, Avrupa Ligi'nde üst turlara çıkan takımlara ekonomik bonus vermeyi planlıyor.

4 TAKIMLA ŞAMPİYONLAR LİGİ HAYAL OLABİLİR

UEFA ülkeler sıralamasında 3. sırada bulunan İngiltere'nin, 4. İtalya ile sadece 3 puan farkı kaldı. Bu sezon İtalyan takımlarının iyi bir performans göstermesi halinde, İngilizler 2017-2018 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 4 takımla temsil hakkını kaybedip, Devler Ligi'ne 3 takımla gitmek zorunda kalabilir. 3 ve 4. sırada bulunan İngiltere ve İtalya'nın son 5 sezonda topladıkları puanlar:

REKOR ANLAŞMADAN PAY ALACAKLAR 

Özellikle UEFA Avrupa Ligi'ndeki takımların, ülkedeki zorlu fikstür nedeniyle bu kupayı fazla önemsememeleri ülke puanının düşüşündeki en büyük sebep olarak görülüyor. Federasyon, 8,3 milyar poundluk rekor yayın hakları anlaşmasından Avrupa Ligi'nde üst turlara çıkan takımlara pay vermeyi düşünüyor. Ancak bu payın net rakamı henüz belli değil. Kupa fikstürleri hafifliyor 

Premier Lig yönetimi geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda kupa fikstürlerini de hafifletme kararı almıştı. Lig Kupası'nda yarı finalin artık tek maç üzerinden oynanacakken, FA Kupası'nda da beraberlik halinde rövanş maçının yerine uzatma bölümü oynanması kararlaştırıldı. (eurosport)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler