"İngiltere haksız"

İngiltere'nin El Kaide ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen kişilerin ailelerine sosyal yardımı kesmesinin, Avrupa Adalet Divanı tarafından haksız bulunduğu bildirildi.

Yayınlanma: 29.04.2010 - 16:19
Abone Ol google-news

BBC'nin haberinde, bir süre önce El Kaide, Usame bin Ladin ve Taliban ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan bir grup şüphelinin eşlerinin parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarasına başvurduğu anımsatıldı. Haberde, Lordlar Kamarasının başvuruyu sevk ettiği Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanının eşleri haklı bulduğu kaydedildi.

Mahkeme, İngiltere hükümetinin söz konusu yardımların terörist faaliyetlerde kullanılabileceği yorumunun temelsiz olduğuna hükmederken, sosyal yardımların zaten insanların asgari ihtiyaçlarını karşılayacak boyutta olduğunu, terör eyleminde kullanılma olasılığının düşük olduğunu belirtti.

BBC'nin haberinde, Avrupa Adalet Divanının kararından sonra İngiltere'nin terörle mücadele yasalarında değişiklik yapmak zorunda kalabileceği belirtildi. Mevcut yasalara göre, terör suçu işlediği şüphesiyle sosyal yardımdan mahrum bırakılan kişilerin aileleri de bu yardımı alamıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler