İngiltere karıştı: Yıldız oyuncu gözaltında!

İngiltere Championship ekiplerinden Blackburn Rovers'ta forma giyen Dudley Junior Campbell şike iddiaları nedeniyle gözaltına alındı.

Yayınlanma: 09.12.2013 - 14:46
Abone Ol google-news

İngiliz futbolunda geçen ay patlayan skandalın ardından açılan ikinci soruşturmada 6 kişi gözaltına alınırken, bunlardan birinin de DJ Campbell olduğu, kulübü Blackburn Rovers tarafından doğrulandı. Kulüp, yasal süreç devam ederken başka bir açıklama yapmayacağını bildirdi. 32 yaşındaki Campbell, Birmingham, Blackpool ve QPR formalarıyla Premier Lig'de de mücadele etmişti.

Geçen ay açılan ilk soruşturmada aralarında futbolcu ve hakemin de yer aldığı 7 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan beşi tutuklanmıştı.

Şike iddialarıyla ilgili Daily Telegraph gazetesinin internet sitesinde yayımladığı gizli çekim görüntülerinin ardından dün de Sun on Sunday gazetesi Portsmouth'un eski futbolcusu Sam Sodje ile ilgili görüntüler yayımladı.

Görüntülerde, 70 bin sterlin karşılığında 1. Lig maçında kırmızı kart görmek için rakibini bilerek yumrukladığını anlatan Sodje, Championship maçlarında ise 30 bin sterlin karşığında futbolcuların sarı kart görmesinin ayarlanabildiğini ileri sürüyor. Sodje görüntülerde ayrıca, Premier Lig ve gelecek yıl Brezilya'da düzenlecek Dünya Kupası'nda da şike yapabileceklerini iddia ediyor.

Futboldaki şike iddialarıyla ilgili operasyonu yürüten Ulusal Suç Ajansı (NCA), bu yıl örgütlü suçlarla mücadele için kuruldu. İngiltere'nin FBI'ı olarak görülen NCA, iddialarla ilgili çalışmalarını Futbol Federasyonu ve Kumar Kontrol Komisyonu ile birlikte yürütüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler