'İngiltere, Libya'ya savaş uçağı gönderecek mi?'

İngiliz Sky televizyonu ve Times gazetesi, İngiliz hükümetinin Libya'ya Güney Kıbrıs'taki üssünden savaş uçakları gönderme konusunu değerlendirdiğini bildirdi.

Yayınlanma: 01.03.2011 - 12:01
Abone Ol google-news

Sky'ın haberine göre, Kıbrıs'taki İngiliz üssünde halihazırda Libya'dan tahliyeler için uçaklar bulunuyor. Sky televizyonu, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Libya halkını korumak amacıyla bu ülke üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması için çalışacaklarını söylediğini hatırlatarak, İngiliz hükümetinin Kıbrıs'taki üssünden Libya'ya savaş uçakları göndermeyi planladığını iddia etti.

Times gazetesi de "İngiltere, Libya'yı kurtarmak için güç kullanmaya hazır" başlığını atarak, İngiltere ve NATO müttefiklerinin, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin "insani bir felakete" neden olmaması için Libya'ya savaş uçakları göndermeyi planladığını yazdı.

Öte yandan Times, London School of Economics (LSE) üniversitesinde doktora yapan Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin doktora tezinde "intihal" yaptığı iddialarının, üniversite tarafından araştırılacağını bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler