İngiltere'nin 'önlem paketi' açıklandı

Gelecek yıl yüzde 0,75 ile 1,25 küçüleceğinin tahmin edilen İngiltere ekonomisinin 'önlem paketi' açıklandı. Paketin genel çerçevesi, alışverişle ilgili vergilerde indirime gidilmesi ve bunun bütçede yaratacağı kaybın ağır biçimde borçlanılarak kapatılması olarak belirlendi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 19:13
Abone Ol google-news

İngiltere hükümeti, beklenen ekonomik önlem paketini açıkladı. Paketin genel çerçevesi, alışverişle ilgili vergilerde indirime gidilmesi ve bunun bütçede yaratacağı kaybın ağır biçimde borçlanılarak kapatılması. Bu kapsamda KDV oranı yüzde 17,5'dan, AB'nin izin verdiği en düşük düzey olan yüzde 15'e çekilecek.

Maliye Bakanı Alistair Darling, küçük işletmeleri, düşük gelirlileri ve hane halkını desteklemek amacıyla yapılacak vergi indirim paketinin toplam hacminin 16 milyar sterlin (30 milyar dolar) olacağını kaydetti.

Darling, bugün vergi indirimine gidilmesinin, ileride vergi arttırımının da yapılacağı anlamına gelebileceğini ifade ederek, özellikle üst düzey gelir grubunun gelir vergilerinin arttırılabileceğine dikkat çekti. Darling, ''olağanüstü ve tehditlerle dolu bir dönemden geçiyoruz. Bunun iş hayatına ve ailelere etkileri oluyor'' diye konuştu.

Açıklanan pakete göre devletin borçlanması gelecek mali yıl içerisinde 118 milyar sterlini bulabilecek. Bu da, Mart ayında yapılan tahminin 38 milyar sterlin üzerinde.

Darling, ekonomik büyüme oranlarına ilişkin beklentilerini de düşürdü ve İngiltere ekonomisinin bu yıl yüzde 0,75 büyüyeceğinin, gelecek yıl ise yüzde 0,75 ile 1,25 küçüleceğinin tahmin edildiğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler