İnşaat işçisi Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Konya’da Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlarla Erdoğan’a hakaret ettiği tespit edilen Halkın Türkiye Komünist Partisi üyesi inşaat işçisi Turan Atasever tutuklandı

Yayınlanma: 26.12.2015 - 18:04
Abone Ol google-news

Halkın Türkiye Komünist Partisi üyesi inşaat işçisi Turan Atasever, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla polis tarafından dün gözaltına alındı.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Atasever, Konya 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Burada facebook hesabının ve paylaşımların kendisine ait olduğunu belirten Atasever, "Paylaştığım bazı yazı ve fotoğrafları ben oluşturmadım. Arkadaşlarım ya da başkaları tarafından oluşturulan bu kayıtları ben de paylaştım. Amacım Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek değildi" dedi.

Tutuklan Turan Atasever, Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, mahkemenin tutuklama kararını, 'sanığın adli kontrol tedbirlerinin uygulanması halinde henüz toplanmayan diğer deliller üzerinde tesirde bulunma ihtimali olduğu' ve ' adli kontrole uyacağı kanaati oluşmadığı' gerekçesiyle verdiği belirtildi.

Halkın Türkiye Komünist Partisi Konya İl Örgütü üyelerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik grup, Turan Atesever’in tutuklanmasını basın açıklaması yaparak protesto etti.

Partinin Merkez Komite üyesi Ercan Bölükbaşı, "Turan yoldaşımız inşaat işçiliğinin bu yazgısına isyan etmiş, mücadele etmeyi tercih etmiştir. Mücadelesi Türkiye’yi işçi mezarlığına çeviren, AKP rejimine karşıdır" dedi. Bölükbaşı, Atasever ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği için tutuklanan diğer kişilerin de serbest bırakılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler