İnsan dili "yağlı"yı da ayırt edebiliyor
Bilim adamları insan dilinde yağ reseptörü buldu. Araştırmaya göre, insan dili tatlı, tuzlu, ekşi, acılının yanı sıra "yağlı"yı da ayırt edebiliyor.
Alman Gıda Araştırmaları Enstitüsünden bilim adamları, insan dilinin üzerinde yer alan tat alıcılar arasında, özellikle uzun zincirli yağ asitlerine tepki veren reseptör keşfetti.
Bilim adamları, GPR120 reseptörünün yağı algıladığında beyine sinyal gönderip göndermediğini de araştıracaklarını belirtti.
Daha önce kemirgenler üzerinde yapılan deneylerde, tat alıcıların yağın algılanmasında rol oynadığı görülmüştü.
En Çok Okunan Haberler
-
Erdoğan’a çocuklarının ömrünü veren başkan yeniden aday
-
Sanatçı Mehtap Ar yoğun bakıma kaldırıldı
-
Korkunun ve zavallılığın eseri
-
Kaçırılan Gökhan Güneş yaşadıklarını anlattı
-
Soylu, Devlet Bahçeli'nin koltuğuna aday
-
Erdoğan Saadet’i üçe böldü
-
İnce'nin partisinin ilk belediye başkanı belli oldu
-
'Reis'çiden ekonomi isyanı
-
Bahçeli, Davutoğlu'yla görüşmesine dikkat çekti
-
Alevilerin evleri yine işaretlendi
Video Haberler
-
Bakanlardan gelişigüzel “keyif çayı”
-
Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde patlama sesi
-
Sosyal medyadaki o video kurgu çıktı
-
Antalya'da korkutan hortum
-
Karısı tarafından sopa ve satırla darbedildi
-
Alaska semalarında Kuzey Işıkları'nın müthiş şovu
-
Kahramanmaraş'ta yük treni ile TIR böyle çarpıştı
-
Dikkat! Et tüketirken sakın bunu yapmayın
-
Korkunç an: İtfaiye erinin başına klima düştü
-
Rus turistlere dehşeti yaşatan şüpheli böyle yakalandı
En Çok Okunan Haberler
-
Erdoğan’a çocuklarının ömrünü veren başkan yeniden aday
-
Sanatçı Mehtap Ar yoğun bakıma kaldırıldı
-
Korkunun ve zavallılığın eseri
-
Kaçırılan Gökhan Güneş yaşadıklarını anlattı
-
Soylu, Devlet Bahçeli'nin koltuğuna aday
-
Erdoğan Saadet’i üçe böldü
-
İnce'nin partisinin ilk belediye başkanı belli oldu
-
'Reis'çiden ekonomi isyanı
-
Bahçeli, Davutoğlu'yla görüşmesine dikkat çekti
-
Alevilerin evleri yine işaretlendi