İnsan dili "yağlı"yı da ayırt edebiliyor
Bilim adamları insan dilinde yağ reseptörü buldu. Araştırmaya göre, insan dili tatlı, tuzlu, ekşi, acılının yanı sıra "yağlı"yı da ayırt edebiliyor.
Alman Gıda Araştırmaları Enstitüsünden bilim adamları, insan dilinin üzerinde yer alan tat alıcılar arasında, özellikle uzun zincirli yağ asitlerine tepki veren reseptör keşfetti.
Bilim adamları, GPR120 reseptörünün yağı algıladığında beyine sinyal gönderip göndermediğini de araştıracaklarını belirtti.
Daha önce kemirgenler üzerinde yapılan deneylerde, tat alıcıların yağın algılanmasında rol oynadığı görülmüştü.
En Çok Okunan Haberler
- Erdoğan ‘Kent Lokantası’na inanmadı
- Saldırı sonrası İran'dan ilk açıklama
- 'Ben artık Fenerbahçeli değilim'
- Altından yeni rekor!
- AKP'de 'Rolex' kazası: Paylaştı, sildi
- Karaköy sahiline havuz!
- 'Bu akşam geç geleceğim eve'
- İzmir'de deprem!
- Erdoğan’dan flaş İsrail-İran açıklaması
- Özel, çantası dolu gidecek!