"İnternet medyasının hukuki alt yapısı hazırlandı"
Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Genel Müdürü Murat Karakaya, internet medyasıyla ilgili çalışmaların tamamlandığını belirtti. Karakaya, internet medyasının alt yapıya kavuşması ve akredite olabilmesi amacıyla yapılan çalışmanın önümüzdeki hafta Başbakanlığa gönderileceğini açıkladı.
Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Genel Müdürü Murat Karakaya, BYEGM tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen ''Yerel Medya Bilgilendirme'' toplantısında yaptığı konuşmada, yerel medya eğitim seminerlerine büyük önem verdiklerini ve 1998 yılından bu yana yılda 2 kez farklı şehirlerde bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.
Basın kartının tekrardan eski ayrıcalıklarına, imtiyazlarına imkanlarına kavuşması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını kaydeden Karakaya, şöyle konuştu:
''Ancak cebinizde sıkı sıkı tuttuğunuz dönemdeki Türkiye ile günümüz Türkiye'si çok farklı. O dönemde bir tane hava yolu vardı. Uçak sayısı belliydi. Enflasyon yüzde 100 ila 150 arasında değişiyordu. Bir tane PTT vardı, serbest piyasa koşulları yoktu. Geniş alanımız yoktu dar alanda oynuyorduk. Şimdi büyük bir Türkiye var. Artık şirketlerimiz serbest piyasa ekonomisi ile çalışıyor. Buna rağmen neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Özellikle ulaşım, iletişim ve konaklama alanında basın kartının etkinliğini koruması ve eski haklarının bir kısmını alabilmesi için ciddi gayretlerimiz var. THY ile görüşmelerimiz sürüyor, indirimli ulaşım anlamında çalışmalarımız var. İletişim anlamında da ucuz internet ve dizüstü bilgisayar gibi anlaşmalar yaptık. Çok küçüktür ama ufak ta olsa katkı sağlayacağını umuyorum.''
"Bölgemizin medya üssü olmak istiyoruz"
Kurumunun çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Karakaya, uluslararası iş birliğine büyük önem verdiklerini ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde Türkçe konuşan ülkelerin medya temsilcileri ile bir araya geldiklerini ve çok faydalı anlaşmalara imza attıklarını anlatan Karakaya, ''İnşallah arkası gelecek. İkincisi bu sene sonunda Kırgızistan'da yapılacak. Bunun yanında Balkan ülkeleri ile de temas halindeyiz ve 2-3 Mayıs'ta bu bölgedeki yaklaşık 150 medya temsilcisi ile Bursa'da bir araya geleceğiz ve Türk Balkan Medya Forumu'nu gerçekleştireceğiz. Bunların yanında Türk Arap, Türk Afrika medya forumunu da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Kısa ve uzun vadede bölgemizin, mücavir coğrafyaların, yakın coğrafyanın medya üssü olalım istiyoruz'' şeklinde konuştu.
"İnternet medyasının hukuki alt yapısı hazırlandı"
Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de internet medyacılığının hızla geliştiğini vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:
''İnsanlar bu alanın yazılı medyayı nasıl bastırdığından bahsediliyor. Tahminimiz şu ki 5 sene belki 10 sene sonra bu alan yazılı medyanın işlerini bayağı zorlaştıracak. Artık yeni çağa ayak uydurmak zorundayız. Yerel medya artık internette yer almak durumunda. Bunun için bu alanda ciddi bir alt yapı eksikliği vardı. Başbakanımız bu konuda bizleri görevlendirdiler. İnternet medyasının, internet haber sitelerinin hukuki alt yapıya kavuşmaları ve akredite olabilmeleri amacıyla yaptığımız çalışma tamamlandı ve önümüzdeki hafta Başbakanlığa gönderilecek.''
Yurt dışından Türkiye'ye gelen gazeteci sayısının hızla arttığını kaydeden Karakaya, Türkiye'de görev yapan yabancı gazeteci sayısında da yükseldiğini sözlerine ekledi.
Daha sona BYEGM Basın Yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön, sarı basın kartı ile ilgili sunum yaptı.
Bu arada söz alan Sabah Gazetesi Kahramanmaraş Büro Şefi Sırrıberk Arslan, 14 yıldır ulusal gazetede görev yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
''Yıllardır sarı basın kartı alamıyorum. Nedeni ise benim lise diplomamın olmaması. Lise diplomam yoktu ama ulusal gazetede sayısız manşetlerim ve haberlerim yer aldı. Dediler ki lise diploman yoksa sana sarı basın kartı veremeyiz. Ben de azmettim bu diplomayı aldım. Şu anda bekleme süresinin dolmasını bekliyorum. Bu arada bir yönetmelik çıktı. İlköğretim okullarının sarı basın kartı alabilmesi için fırsat verildi. Dedim ki hala bekleme süresinde olan lise mezunlarına neden bir hak verilmiyor?''
Soru cevap bölümünün ardından BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller'e plaket takdim etti.
İmamgiller de Karakaya'ya ziyaret anısına işlemeli bakır tabak hediye etti.
Toplantının ardından, Kapıçam Orman alanı mevkisinde ''Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı''na fidan dikildi.
Karakaya, burada yaptığı konuşmada, genel müdürlük olarak başlattıkları projelerin tüm yurda yayıldığını söyledi.
Toplantı ve fidan dikim törenlerine Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, BYGEM Genel Müdürü Murat Karakaya, Çevre ve Orman İl Müdürlüğgü yetkilileri, BYEGM Basın yayın Daire Bahattin Akyön, gazeteciler ve davetliler katıldı.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- ‘Hepinize test yapalım, bakalım kim ne kadar geçiyor!’
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt