İnternetin ağırlığı bir çilek kadar

Amerikalı bir matematikçinin verilerine göre İnternetin ağırlığı hesaplandı. Buna göre İnternet sadece bir çilek ağırlığında.

Yayınlanma: 18.11.2011 - 09:52
Abone Ol google-news

New York Times gazetesi kısa bir süre önce Kaliforniya Üniversitesi informatik profesörü John D.Kubiatowics’e, verilerin bir ağırlığı olup olmadığını sormuştu. Profesörün hesaplarına göre e-kitap okuyucuları her yeni elektronik kitapla ağırlaşmakta, fakat hiçbir terazi bu kadar hassas bir şekilde ayarlanamadığı için ölçülememekte. Kubiatowics’e göre, bu aşağı yukarı bir atogram yani 0,000 000 000 000 000 001 veyahut da bir gramın trilyonda biri kadardı. Komik veriler ve sonuçlar üzerinde uzmanlaşmış olan bir Amerikan web sitesi şimdi bir YouTube videosunda bu verilere göre İnternetin ağırlığını hesapladı.

Web sitesi çalışanları İnternetin 50g ağırlığında olması gerektiği sonucuna vardılar ki bu da aşağı yukarı bir çileğin ağırlığıdır. Burada söz konusu olan, İnternetin ayakta tutulması için gerekli elektrikteki elektronlardır. Yani dünya genelindeki yaklaşık 75 ila 100 milyon sunucunun elektriği. Buna evlerdeki PC’ler dahil değil. Bu 40 milyar vatlık elektrik demek ki bu da hesaba göre yaklaşık olarak 50 gram ediyor. Hesaplara evlerdeki bilgisayarlar da eklendiğinde sonuç olarak aşağı yukarı üç çilek elde ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon