İP, Zekeriye Öz'ü şikayet etti

İşçi Partisi, Savcı Zekeriya Öz'ü "mahkemenin yetkisine tecavüz ettiği, tutuklu sanık Ümit Sayın'ı yalan beyanlara zorladığı ve tehditle ifade aldığı" iddiasıyla HSYK'ye şikayet etti.

Yayınlanma: 25.12.2009 - 11:08
Abone Ol google-news

İşçi Partisi avukatları tarafından sunulan şikayet dilekçesinde, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Ergenekon Davası'nın kovuşturma aşamasında, Savcı Öz'ün, tutuklu sanık Habip Ümit Sayın'ı "Gizli Tanık Anadolu" sıfatıyla göz altına aldığı hatırlatıldı. Söz konusu "tanığın" anlatımlarından da Savcı Zekeriya Öz'ün görevini kötüye kullandığı iddia edilen şikayet dilekçesinde, özetle şöyle denildi:

"Soruşturması tamamlanmış, kovuşturma evresindeki bir davada, sorgusu yapılmış bir sanığın, yargılamayı yürütmekte olan Mahkemenin bilgisi dışında ifadesine başvurulması, üstelik bu ifadenin 'Gizli Tanık' sıfatıyla, kimliği gizlenerek dosyaya konulması, hukuka ve yasaya aykırıdır. Bu, yargılamayı yürüten Mahkemenin yetkilerine ve kovuşturmaya yasadışı müdahaledir. Yetki tecavüzü, görev gaspıdır. Ergenekon davasının 07.12.2009 günlü duruşmasında, Savcı Zekeriya Öz, Ümit Sayın'ı, '35 yıl ağır hapis cezasına çarptırılacağı' tehdidiyle ve böyle bir yetkisi olmamasına karşın tahliye edileceği vaadiyle yalan beyanda bulunmaya zorladığı ortaya çıkmıştır. Ümit Sayın'dan 'Gizli Tanık Anadolu' sıfatıyla aldığı ifadeye kasten yanlış tarih koyarak gerçeği çarpıtmış ve resmi evrakta sahtecilik suçunu işlemiştir.

Bu suçları işleyen, baskı ve tehditle yalancı tanıklığa zorlayan, gerçek dışı vaatlerde bulunan, resmi evrakta sahtecilik yapan bir kişi tedbirli olarak işten el çektirilmeli ve meslekten ihraç edilmelidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler