Irak Başbakanı İbadi'den 'Kürdistan referandumu' yorumu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yapmak istediği referandumun 'anayasal olmadığını' belirten Irak Başbakanı Haydar İbadi, Kürtlerin çıkarının Irak’ın içinde kalmaktan geçtiğini vurguladı.

Yayınlanma: 19.07.2017 - 11:34
Abone Ol google-news

 

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) yapmak istediği referandumun 'anayasal olmadığını' açıkladı. İbadi, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, "IKBY, 'referandum sonucunu uygulamayacağız' diyor. Eğer uygulamayacaksanız neden yapıyorsunuz? Bu referandum anayasal değil" dedi.

‘KÜRTLER IRAK’IN BİRİNCİ DERECE VATANDAŞIDIR’

"Biz bu vatanda ortağız. Tek taraflı iş yapmak olmaz" diyen İbadi şunları kaydetti: "Yeni sorun yaşansın istemiyorum. Ordu ile Peşmerge arasındaki ilişkiler çok iyi ve hiçbir hassasiyet söz konusu değil. Referanduma alternatif bulmaya çağırıyorum. IKBY, Irak'ın bir parçasıdır. Kürtler, Irak'ın birinci derece vatandaşıdır ve böyle de kalacaktır. Kürtlerin çıkarı Irak'ın içerisinde kalmaktır. Ticari, ekonomik ve diğer tüm alanlarda bu böyle. Komşu ülkeler de buna milli güvenlik tehlikesi olarak bakıyor. Bunda da haklıdırlar. Dayanışmaya devam etmemizi diliyorum."

'MUSUL'DA SİVİLLER IŞİD'E KARŞIYDI'

Sputnik’in aktardığı habere göre Musul'un terör örgütü IŞİD'den kurtarılması sonrasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İbadi şunları söyledi: "Musul'da siviller IŞİD'e karşıydı. Bazı aileler, IŞİD'i güvenlik güçlerine ihbar ediyorlardı. Toplu cezalandırmadan yana değiliz. Toplumsal barışı sağlamak istiyoruz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler