Irak'ta ABD ve işgal protestosu

Iraklılar, Amerikan müdahalesiyle Saddam Hüseyin rejimini düşüren işgalin 8. yıldönümünde ABD'yi protesto eden gösteriler düzenledi.

Yayınlanma: 08.04.2011 - 13:04
Abone Ol google-news

Başkent Bağdat'ın kuzeyinde yer alan ve Sünni çoğunluğun olduğu Azamiye bölgesinde, Ulemalar Meclisi tarafından cuma namazından sonra düzenlenen gösteride, halkın istekleri olduğu belirtilen bir bildiri okundu.

Bildiride, "işgal kuvvetlerinin hemen Irak'tan çekilmesi, Amerikan güçlerinin Irak'ta kalma süresinin uzatılmaması, Amerikan üslerinin kapatılması, işgalin sebep olduğu zararlar için tazminat ödenmesi, suçsuz tutukluların serbest bırakılması ve tazminat ödenmesi" gibi talepler yer aldı. Bildiride "askeri işgalin siyasi ve iktisadi işgale dönüştüğü ve işgale karşı direnmenin vacip olduğu" ifadeleri dikkati çekti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan gösteride işgale ve mezhep ayrılıklarına karşı çıkan sloganlar atıldı.

Bağdat'ın yanı sıra Felluce, Musul ve Samarra gibi diğer şehirlerde düzenlenen gösterilerde de aynı taleplerin dile getirildiği belirtildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gösteriler olaysız bir şekilde sona erdi.

Bağdat, ABD öncülüğünde 20 Mart 2003'te Irak savaşının başlamasından sonra 9 Nisan'da düşmüş, devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in heykelinin yıkılması bu dönemin sembolü olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler