Irak'taki protestolarda ölü sayısı artıyor

Irak’ın başkenti Bağdat’ın güneyindeki Zikar kentinde bugünkü protestolar sırasında yaşamını yitirenlerin sayısı 25’e yükseldi.

Yayınlanma: 28.11.2019 - 22:28
Irak'taki protestolarda ölü sayısı artıyor
Abone Ol google-news

Zikar Hastanesinden bir görevli, sabah saatlerinde başlayan protesto gösterilerinde yaşamını yitirenlerin sayısının 25, yaralananların sayısının ise 225’e yükseldiğini bildirdi. Ölenlerin çoğunun güvenlik güçlerinin protestoculara açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. 

BAŞBAKAN ADİL ABDÜLMEHDİ'YE ÖFKE YAĞDI

Bugünkü olaylarda hayatını kaybeden “Vatan istiyoruz” yazılı tişört giyen gencin görüntüleri ise Irak’ta sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Cebinden yalnızca 500 Irak dinarı (40 cent) çıkan genci öldüren güvenlik güçlerine ve Başbakan Adil Abdülmehdi’ye öfke yağdı.  Öte yandan, kentteki kanlı olayların ardından Başbakan Adil Abdülmehdi kentin Kriz Masası Başkanı General Cemil Şummeri’yi görevden aldı. Zikar Valisi Adil el-Dahil, General Şummeri ve diğer komutanları protestoculara ateş açmakla suçlamıştı. 

350 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği verilerine göre ülkede 1 Ekim'den bu yana süren hükümet karşıtı gösterilerde 350’den fazla kişi yaşamını yitirdi. 15 bine yakın kişi de yaralandı.

NE OLMUŞTU?

Irak'ta istihdam, sağlık hizmeti ve eğitim gibi alanlardaki sıkıntılardan şikâyetçi olan birçok yoksul Iraklı, Ekim ayının başından beri düzenledikleri gösterilerde, yolsuzluk ve yabancı güçlere hizmet etmekle suçladıkları hükümetin istifasını istiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler