İran, koalisyon güçlerinin niyetinden şüpheli

İran, ''Koalisyon Güçlerinin Libya'da Kaddafi yönetimine karşı saldırısının yeni bir sömürgecilik niyeti taşıdığından şüphe ettiğini'' bildirdi.

Yayınlanma: 20.03.2011 - 12:18
Abone Ol google-news

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Koalisyon Güçlerinin Kaddafi yönetimine karşı askeri operasyonuyla ilgili olarak, ''Sultacı ülkelerin sabıka ve tutumlarına baktığımızda, onların zulüm altındaki ülkeleri işgaldeki niyetlerinin şüphe götürdüğünün görüldüğünü'' söyledi.

Bu ülkelerin, ilk başta halkları himaye için harekete geçtiğini, ancak daha sonra işgal ettikleri ülkelerde askeri üs kurarak kendi çıkarlarını koruduklarını ifade eden Mihmanperest, bunun yeni bir tür sömürgecilik ve hegemonyacılık olduğunu bildirdi. Mihmanperest, her ülke halkının ve onların meşru taleplerinin desteklenmesini savunduklarını ifade etti.

Bahreyn ve Yemen'deki halk hareketleri ve yabancıların müdahalesine de değinen Mihmanperest, bu ülkelerde haklarını barışçıl yöntemlerle talep eden halka yönelik şiddeti ''kabul edilemez'' olarak değerlendirdi. Mihmanperest, Bahreyn ve Yemen'e yabancı müdahalenin bölge güvenliği için tehdit oluşturduğunu belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler