İran, Trump’ın düşürdük dediği İHA’nın görüntüsünü yayınladı

İran Devrim Muhafızları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz Boğazı'nda düşürdüklerini söylediği insansız hava aracının (İHA) görüntüsünü yayınladı. ABD Başkanı Trump ise, İHA’nın düşürüp düşürmediğiyle ilgili bir soru üzerine "Hiç şüphe yok. Biz düşürdük." açıklamasında bulundu. Trump, İran'la savaşa girme gibi bir endişesinin olup olmadığı sorusuna da, "Hayır hiç de değil. Kendi iyilikleri için umarım aptalca bir şey yapmazlar. Eğer yaparlarsa daha önce kimsenin ödemediği bir bedeli öderler" yanıtını verdi.

Yayınlanma: 19.07.2019 - 19:50
Abone Ol google-news

İran Devrim Muhafızları yayınladığı bildiride, İran’a ait bir İHA’nın ABD tarafından düşürüldüğüne ilişkin açıklamanın doğru olmadığını belirterek, söz konusu İHA’nın başarılı bir şekilde üsse geri dönüş yaptığını duyurmuştu.

Devrim Muhafızları, ABD Başkanı Trump’ın Hürmüz Boğazı'nda düşürdüklerini açıkladığı İHA’nın görüntülerini yayınlayarak, insansız hava aracının ABD’ye ait USS Boxser gemisinden görüntü aldığını ve başarılı bir şekilde üsse geri dönüş yaptığını duyurdu.

TRUMP: HİÇ ŞÜPHE YOK; DÜŞÜRDÜK

Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte basın mensuplarına gündemi değerlendiren ABD Başkanı Trump ise,  İHA’nın düşürüp düşürmediğiyle ilgili bir soru üzerine "Hiç şüphe yok. Biz düşürdük." açıklamasında bulundu.

TRUMP'A 'İRAN İLE SAVAŞ' SORUSU

İran'la savaşa girme gibi bir endişesinin olup olmadığı sorusuna Trump, "Hayır hiç de değil. Dünyadaki en büyük savaş gemilerine ve ekipmanlarına sahibiz. Bunları kullanmak istemiyoruz. Kendi iyilikleri için umarım aptalca bir şey yapmazlar. Eğer yaparlarsa daha önce kimsenin ödemediği bir bedeli öderler." yanıtını verdi.

Trump'ın, aynı soruyu yönelttiği ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da "O İHA'yı biz düşürdük, bundan kuşkumuz yok." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz gün ABD Başkanı Donald Trump, ABD'ye ait USS Boxer'in Hürmüz Boğazı'nda kendisine yaklaşmakta olan İran'a ait bir insansız hava aracını (İHA) imha ettiğini açıklamıştı. Trump'ın açıklamasına yanıt veren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ''Bir İHA'mızı kaybettiğimiz yönünde bilgi yok'' demişti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi de, İngilizce paylaştığı Twitter mesajında Trump'ı yalanlamış, ''ABD'nin kendi insansız hava aracını düşürmüş olabileceğinden endişeleniyorum'' ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon