İran, tutuklu Amerikalı kadını bıraktı

İran'da bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Amerikalı Sarah Shroud'un serbest bırakıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 14.09.2010 - 13:08
Abone Ol google-news

İngilizce yayın yapan Press Televizyonu, casuslukla suçlanan Shroud'un serbest bırakıldığını son dakika haberi olarak duyurdu.

Amerikan NBC televizyonunun haberinde de bir kameramanın, 32 yaşındaki Shroud'u Tahran'daki cezaevinden ayrılırken gördüğü belirtildi.

Shroud'un avukatı da kendisinin Evin cezaevinde gerekli işlemleri yaptığını, serbest kalan Shroud'un İsviçre Büyükelçiliğine hareket ettiğini söyledi.

İran'da ABD'nin çıkarları, İsviçre Büyükelçiliği aracılığıyla gözetiliyor.

İran'ın, Shane Bauer ve Josh Fattal'la birlikte İran'a yasa dışı yollarla girmek ve casuslukla suçladığı Sarah Shroud'u Ramazan Bayramı dolayısıyla geçen cumartesi günü serbest bırakacağı açıklanmış, ancak daha sonra bu planın ertelendiği duyurulmuştu.

Tahran Savcısı Cafari Dolatabadi'nin ise Sarah Shourd'un 500 bin dolar kefaletle serbest kalabileceğini söylediği belirtilmişti.

Amerikalı Shourd, Fattal ve Bauer, 2009 yılının Temmuz ayında tutuklanmıştı.
 

Amerika kefalet ödemiş

İran'da geçen yılın temmuz ayından bu yana tutuklu bulunan 3 Amerikalıdan biri olan Sarah Shroud için kefalet ödendiği bildirildi.

Tahran Başsavcısı Abbas Caferi Devletabadi, Press TV'ye yaptığı açıklamada, bugün serbest bırakılan Shroud için 500 bin dolarlık kefaletin ödendiğini belirtti. Devletabadi paranın, Umman'ın başkenti Muskat'taki bir İran bankasına yatırıldığını söyledi.

Öte yandan IRNA'nın haberine göre, Amerikalı kadının avukatı, Shroud'un ruhsal ve fiziksel olarak iyi olduğunu, ilk fırsatta Umman'a gideceğini belirtti.Başsavcı, Shroud'un isterse İran'dan ayrılabileceğini, ancak diğer iki Amerikalının davalarının devrim mahkemelerine gönderileceğini, bunların şu an için serbest bırakılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Casuslukla suçlanan Shroud, Shane Bauer ve Josh Fattal, Irak'ın kuzeyinden İran'a yasa dışı yollardan girdikleri gerekçesiyle Temmuz 2009'da tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler