İran'a ambargo talebi

ABD'de önde gelen aşırı Hıristiyan sağın temsilcileri, İran'a karşı ambargo uygulanması için yeni bir girişim başlattı. ABD'deki Musevi lobisine destek veren fundamentalist evanjelistler, baptistler ve Katolikler, Amerikan kongresine bir mektup yazarak İran'a karşı etkili ve sert ambargo uygulanması talebinde bulundu.

Yayınlanma: 16.12.2009 - 08:06
Abone Ol google-news

Aralarında Pat Robertson ve Chuck Colson'un da bulunduğu fundementalist Hıristiyan liderler, Amerikan kongresine gönderdikleri mektupta İran'ın nükleer silahlara sahip olunmasının önüne geçilmesini istedi ve İran'la dolaylı olarak yapılan rafine edilmiş petrol ürünleri başta olmak üzere tüm alış verişin tamamen kesilmesi isteğinde savundu.
ABD'deki Musevi lobisiyle birlikte çalışan ve Müslümanlara ve İslam ülkelerine karşı görüşleriyle tanınan aşırı Hıristiyan grupların liderleri, İran'ın Birleşmiş Milletler kararlarına karşı ters hareket ettiğini, ABD Başkanı Barack Obama'nın da geçtiğimiz yıl İran'a bir ültimatom verdiğini, buna karşı Tahran'ın nükleer silah geliştirmekten vazgeçmediğini ileri sürdü. Başkan Obama'ya da bir an önce İran'a ambargo uygulanması için harekete geçmesi çağrısında bulunan sözkonusu aşırı Hıristiyan temsilciler, daha önce yaptıkları açıklamalarda Birleşmiş Milletlere karşı da söylemler kullanmışlardı.

Amerikan Kongresi'ne gönderilen mektupta imzası bulunan aşırı Hıristiyan liderlerin Pat Robertson, Chuck Colson, Richard Land, Bill Donohue, James Meritt, Wendy Wright, Gary Bauer, Tom Minnery, John Hagee ve Jordan Sekulow olduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler