'İran'a saldırmak ahmaklık olur'

Suudi Prensi Turki El Faysal, İran'a askeri müdahalede bulunmanın ahmaklık olacağını ve buna kalkışmanın da trajik sonuçlanacağını söyledi.

Yayınlanma: 16.11.2011 - 08:57
Abone Ol google-news

Washington'da bulunan Suudi Prensi Turki El Faysal, nükleer programı nedeniyle İran'a saldırılmasının, "İran'ı, atom bombası yapma konusunda daha kararlı hale getireceğini" belirterek, "Bu, halkın yönetime olan desteğini artırır ve (nükleer) programı sona erdirmezler. Eğer bir şey olursa, bunu sadece ertelerler" diye konuştu.

Suudi Arabistan istihbarat servisi başkanlığı görevinden 2006 yılında emekli olan, ancak Suudi Arabistan'ın etkili isimleri arasındaki Prens El Faysal, önceki askeri müdahalelerin, mesela Irak örneğinin, bunun nasıl öngörülemez sonuçları olduğunu gösterdiğini belirtti.
"İran'a bir saldırının felaket sonuçları olur" diye konuşan Prens, İran'ın misillemesinin de "dünya çapında" olacağını öne sürdü.

Suudi Prensi, İran'a karşı yaptırımların artırılması, etkili diplomasi ve BM üzerinden müdahaleden yana olduklarını ekledi. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun İran ile ilgili son raporunda, İran'ın nükleer silah üretmek için çalışma yürüttüğü konusunda kanıtlar olduğu bildirilmişti. İran, iddiaları kesinlikle reddediyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler