"İran'daki güç kullanımı konusunda endişe duyuyoruz"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'da cumhurbaşkanlığı sonrası çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Lavrov, meydana gelen olaylarda güç kullanılması konusunda ciddi endişe duyduklarını belirterek, Tahran'ın tüm sorunları demokratik yollardan çözmesi çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 26.06.2009 - 12:45
Abone Ol google-news

Rus İnterfaks ajansı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un İtalya'daki G-8 dışişleri bakanları toplantısı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Doğal olarak güç kullanımı ve sivillerin hayatını kaybetmesinden duyduğumuz çok ciddi endişeyi dile getiriyoruz" ifadesini kullandığını duyurdu.

Lavrov, seçim yüzünden çıkan tüm sorunların demokratik prosedürlere göre çözülmesi gerektiğini de ifade etti.

Bir gazetecinin sorusu üzerine İran'ın nükleer programıyla ilgili tutumunda bir değişiklik olacağı konusunda ümidinin bulunmadığını, ancak dünya kamuoyunun bu konuda sabırlı olması gerektiğini belirten Lavrov, "İran'ın nükleer programıyla ilgili sorunun barışçıl yollardan çözülmesi gerekiyor. İran yönetiminin bu konudaki tutumunda herhangi bir değişiklik olacağına inanmıyorum. Bundan dolayı sabırlı olmak ve yürüttüğümüz politikayla, barış yoluyla çözmek gerekiyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon