İran'dan Ulusal Geçiş Konseyi'ne tebrik

İran, Libya halkının elde ettiği zaferi kutlayarak, Kaddafi'nin de tarihteki diğer zalimlerin akıbetine uğradığını bildirdi.

Yayınlanma: 21.10.2011 - 11:42
Abone Ol google-news

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Libya halkının zafere ulaşması ve Kaddafi'nin öldürülmesini değerlendirdi.

Mihmanperest, direniş, mücadele ve çekilen acılar sonucu büyük zafer elde eden Libya halkı ile Ulusal Geçiş Konseyi'ni tebrik etti.

Libya için başlayan yeni dönemde iç savaşın sona ermesini, istikrar ve güvenliğin sağlanmasını arzuladıklarını kaydeden Mihmanperest, halkın meşru istekleri doğrultusunda halkın iradesini esas alan bir yönetimin bu ülkeye hakim
olması dileğinde bulundu.

Mihmanperest, Kaddafi'nin akıbetinin de diğer zalimler ve halkın haklarını görmezden gelenlerle aynı olduğunu belirterek, zalimlerin yok oluşunun ilahi bir vaat olduğunu söyledi.

Kaddafi yönetiminin devrilmesiyle halkın isteklerinden birinin yerine geldiğini kaydeden Mihmanperest, Libya'ya yabancı müdahalesinin gerekçesinin de artık kalmadığını söyledi.

Mihmanperest, Libya halkına her türlü müdahaleden uzak bir ortamda kendi kaderini kendisinin belirlemesi hakkı verilmesi gerektiğini bildirdi.

İranlı sözcü, ülkesinin tecrübelerini aktarmaya ve Libya'nın yeniden inşasına hazır olduklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler