İranlı yönetmen Farid, Van'da film çekecek

Van Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, İranlı yönetmen Ali Rıza Farid'in ülkesinde çekimine başladığı sinema filminin bir bölümünü de Van'da çekeceğini söyledi.

Yayınlanma: 07.05.2011 - 10:32
Abone Ol google-news

Van Valiliği ve İran'ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı tarafından 22-28 Nisan tarihleri arasında Van'da düzenlenen ''1. Van-İran Film Günleri'' konusunda değerlendirmede bulunan Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, ilk kez düzenlenen etkinliğin kentin imajı açısından pozitif katkı sağladığını belirtti. Dünya sinemasında önemli yere sahip İran filmlerini Van'a getirerek büyük bir başarıya imza attıklarını vurgulayan Uzunparmak, film günleri süresince 14 uzun metrajlı İran filminin ilk kez Türkiye ve Van'da gösterime girdiğini ifade etti.

Uzunparmak, İran'ın sinema tarihinde en büyük bütçeli filmi olan ''Hz. Süleyman'ın Krallığı (The Kingdom Of Solamon)''un da Cannes Film Festivali'nden sonra ilk kez Van'da gösterildiğini söyledi. Uzunparmak, etkinlikte İranlı ünlü yapımcı ve yönetmenlerin yanı sıra ''Hz. Yusuf'' filminin başrol oyuncusu Mostafa Zamani'nin de bulunduğunu anlattı. Bir hafta süreyle günde 5 seans gösterime giren filmlerin 6 bin kişi tarafından ücretsiz izlendiğini belirten Uzunparmak, şöyle konuştu: ''Film günlerinin kentimize en önemli getirisi, İran'ın dünyaca ünlü yönetmeni Ali Rıza Farid'in şu anda çekimi devam eden sinema filminin bir bölümünü Van'da çekecek olması oldu. Van-İran film günlerinin gerçekleşmesinde önemli pay sahibi olan Valimiz Münir Karaloğlu'nun gala gecesinde yaptığı konuşmada, 'ortak projelere imza atmalıyız' önerisi üzerine İranlı yönetmen Farid de filmin bir bölümünü Van'da çekeceğini belirtti. Bu filmin ilimizde çekilecek olması kentimizin tanıtımına büyük kazanım sağlayacaktır.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler