İrlanda, düzmece evliliklerin peşine düştü

Ekonomik krizin getirdiği işsizlik sorununa çare arayan İrlanda, bir yandan da "düzmece" evlilikler yoluyla ülkede oturma izni edinmeye çalışan göçmenlerle uğraşıyor.

Yayınlanma: 25.01.2010 - 21:03
Abone Ol google-news

İrlanda'nın polis teşkilatına bağlı göçmen bürosu, İrlanda'da yaşayan Avrupalı kadınlarla "düzmece" evlilikler yaparak ülkeye yerleşmeye çalışan 100'den fazla Asya kökenli erkeğin peşine düştü.

Irish Times gazetesinin haberine göre, yapılan soruşturma çerçevesinde, ergenlik çağındaki Letonyalı bir kızla evlenmek üzereyken pasaportunun sahte olduğu ortaya çıkan 27 yaşındaki Pakistanlı bir genç, bu sabah çıkarıldığı mahkemede suçlu bulundu.

Adalet Bakanı Dermot Ahern'in hafta sonu düzenlenen AB Adalet Bakanları toplantısında verdiği bilgiye göre, özellikle Letonyalı, Polonyalı ve Estonyalı kadınlarla evlenmek üzere olan 480'den fazla Pakistanlı erkek oturma izni için İrlanda'ya başvuruda bulundu.

AB'ye 10 yeni ülkenin katıldığı 2004 yılında, özellikle Polonya ve Litvanya'dan on binlerce kişinin iş umuduyla İrlanda'ya göç ettiği biliniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler