İşçi Partisi'nden 1 Mayıs iddiası

İşçi Partisi, Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları için oluşturulan işçi temsilcilerinin de bulunduğu "tertip komitesi"nin polisle işbirliği yaparak İP'nin kutlamalara katılımını engellemeye çalıştığını bildirdi.

Yayınlanma: 29.04.2012 - 11:29
Abone Ol google-news

İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında emekçilere ve sendikal harekete yönelen saldırıyı durdurmak, bölücü gerici ve emek düşmanı AKP anayasasını engellemek ve savaşa karşı Türkiye-Suriye kardeşliği için 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını belirtti. İşçi Partisi'nin Ankara, İstanbul İzmir başta olmak üzere emek örgütleri tarafından yurt sathında düzenlenecek mitinglere katılacağını belirten Yılmaz, karanlık güçlerin Ankara'da İşçi Partisi'ne 1 Mayıs'ı yasaklatmak için polisle işbirliği yaptığını kaydetti. Yılmaz şöyle dedi:

"Türk-iş, DİSK, TMMOB, TTB ve diğer sendika ve meslek örgütleri 1 Mayıs kutlamalarının anlamına uygun doğru mesajlarla, birlik, disiplin ve huzur içinde, başıbozukluğa meydan bırakmadan geçmesi için gereken önlemleri alacaklardır. Kutlamaların disiplini, 1 Mayıs'ı amacından saptıran, bölücü, başıbozuk anlayışlara terk edilemez. Karanlık güçler Ankara'da İşçi Partisi'ne 1 Mayıs'ı yasaklamak istiyor. İşçi Partisi, Ankara'da 1 Mayıs'ı Sıhhiye Meydanında kutlayacaktır. Ancak karanlık müdahalelerle, tertip komitesinde yer alan kimi sorumsuzların İşçi Partisi'nin katılımını engellemek istedikleri ve bu hususta polisten yardım istedikleri öğrenilmiştir. Sınıfın birliğini bozan uygulamalara izin verilemez. İşçi Partisi'ne 1 Mayıs'ı yasaklamak kimsenin haddi değildir, bu ancak Gladyo'nun niyeti olabilir. İşçi Partisi'nin önderleri, ABD F Tipi Gladyo'nun tertipleriyle zindanlara atılırken 'sol' maskeli Gladyo da provokasyonlarla 1 Mayıs'a katılmasını engellemek istemektedir."

İşçi Partisi'nin maskeli provokatörlere pabuç bırakmayacağının iyi bilinmesini isteyen Yılmaz, "İşçi Partisi'ne polisle işbirliği yaparak 1 Mayıs'ı yasaklamak isteyenler olabilir. Bu onların görevidir. Ancak tertip komitesi, komitede temsilcisi bulunan sendika ve meslek odalarının bu tutuma boyun eğmeleri kabul edilemez. Bu kararı onaylamadıklarını ifade eden DİSK, TMMOB, TTB ve KESK yöneticilerini başıbozukluğa izin vermemeye, tertip komitesinin aldığı iddia edilen ve polise tebli edilen kararı düzeltmek için gerekeni yapmaya çağırıyoruz. Aksi tutum sorumluluğa ortak olmak olacaktır" dedi.

Yılmaz, bütün Ankaralıları 1 Mayıs kutlamalarına İşçi Partisi bayrağı altında katılma çağrısı yaptı. Osman Yılmaz başkentlileri 1 Mayıs Salı günü saat 11.00'de Sıhhiye Toros Sokak'ta bulunan İşçi Partisi Genel Merkezi önünde buluşmaya davet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler