'İşçi sınıfı en sert tepkisini verecek'

Kocaeli'de DİSK üyesi bir grup, kıdem tazminatında yapılmak istenilen değişiklikleri protesto etti.

Yayınlanma: 17.11.2011 - 18:02
Abone Ol google-news

Merkez Bankası Kocaeli Şubesi önünde toplanan grup, pankartlar taşıyarak ve slogan atarak yürüyüşe geçti.

Hürriyet ve Cumhuriyet caddeleri arasındaki güzergahı kullanarak Sabri Yalım Parkı'na ulaşan grup, burada da bir süre slogan attı.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, burada yaptığı açıklamada, DİSK olarak Kocaeli'de, kıdem tazminatı konusunda yapılması planlanan değişiklikler, Torba Yasa'nın oluşturduğu ''işçi sürgünleri'', Özel İstihdam Bürolarının kaldırılmasına karşı, ''Yılmayacağız, Teslim Olmayacağız, Direneceğiz'' eylemini başlattıklarını söyledi.

Görgün, çalışma yaşamının yeniden yapılandırılması için AKP hükümeti tarafından gündeme taşınan konuların, sermaye çevrelerinin beklentilerini karşılamaya yönelik, rekabet gücünü artırma adıyla, emeğin kazanımlarını yok etmeyi amaçlayan bir içeriğe sahip olduğunu ileri sürdü.

Türkiye'de bir kıdem tazminatı sorununun bulunmadığını belirten Görgün, ''Kıdem tazminatı konusunda bugün siyasal iktidarın söylediklerinde yeni bir şey yoktur. Bu tartışmalarda yapılmak istenen şey, çalışanların en temel haklarından birini daha, emek maliyetlerini ucuzlatmak için yok etmeye çalışmaktadır. Bizleri olmayan bir sorun üzerinden tartışmaya çekerek, sorun varmış gibi göstererek, emeğin hakkını gasbedecek yeni bir model oluşturmak istenmektedir'' şeklinde konuştu.

Kıdem tazminatı uygulamasının ''iş gücü piyasasını esnekleştirmek, işten çıkarmaları kolaylaştırmak ve işvereni rahatlatmak'' amacıyla fona devredildiğini iddia eden Görgün, ''Kıdem tazminatını tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen düzenlemeye karşı işçi sınıfının üretimden gelen gücünü kullanarak en sert tepkisini vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu.

Bugün bir kez daha 'uyarı' görevini yerine getirdiklerini dile getiren Görgün, şunları kaydetti:
''(Uygulanılan ekonomik politikalarla çalışan emekçi sınıfların halini görün, örgütsüzleştirilemeye çalışıldığını görün, emeğinin ucuza satın alınmaya çalışıldığını görün, emekçinin yaşadığı sıkıntıların farkına varın) demek için buradayız. Eğer görmemeye, duymamaya, sırtlarını dönmeye devam edeceklerse işçi sınıfı bütün demokratik mücadele araçlarını seferber edecek, genel grev de dahil olmak üzere üretimden gelen gücünü kullanmaktan çekinmeyecektir.''

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler