İşçilerden Sağlık Bakanlığı önünde eylem

Samsun Gazi Devlet Hastanesinde sendikalı oldukları gerekçesiyle işlerine son verilen işçiler, Sağlık Bakanlığı önünde düzenledikleri eylemde haksız ve hukuksuz bir biçimde işten çıkarıldıklarına dikkat çekerek işlerini geri istediler.

Yayınlanma: 06.06.2011 - 11:15
Abone Ol google-news

Hastane önünde 132 gündür eylem yapan işçilerden Cemalettin Kömpe, Sağlık Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, haksız ve hukuksuz bir biçimde işten çıkarıldıklarını belirterek, işlerini geri istediklerini ifade etti.

''Hastanede sağlık işçisi olarak çalışırken haklarını istedikleri için işten atıldıklarını'' ifade eden Kömpe, hastane önündeki eylemleri süresince gözaltına alındıklarını ve çadırlarının kullanılamaz hale getirildiğini söyledi.

Kömpe, ''Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Samsun Gazi Devlet Hastanesinde sistematik bir biçim alan sendikal baskılara son verilsin'' dedi.

İşçilerin üyesi bulunduğu Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da sağlık hizmetlerinde taşeronlaşmaya karşı olduklarını belirterek, bunun ''insanlık suçu olduğunu'' söyledi. Çerkezoğlu, ''İnsan emeğinin, ihale masalarında alınıp satılmasını kabul edemeyiz'' dedi.

Sendikal örgütlenmenin engellenmesi için işten çıkarma dahil her yöntemin uygulandığını belirten Çerkezoğlu, 132 gündür hastane önünde eylem yapan iki işçinin ''başı dik olarak işlerine geri döneceklerini'' söyledi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Eriş Bilaloğlu da AKP'nin seçim ilanlarında örgütlenme özgürlüğü ve iş güvencesinin bulunmadığını belirterek, ''seçimlerden sonra yeni bir anayasanın bu zihniyet tarafından yapılmaması gerektiğini'' söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler