IŞİD: Ya Müslüman olun ya da...

IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların, Musul'u terkeden Hristiyan ailelerin evlerine ve diğer eşyalarına el koyduğu belirtildi.

Yayınlanma: 19.07.2014 - 12:30
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre IŞİD, Musul'u terketmeye zorladığı  Hristiyanların evlerini ganimetine aldı. IŞİD militanları, Hristiyan vatandaşlara  ait evlerin üzerine "İslam Devleti Emlakçısı" yazdı ve Nasara'nın (Hristiyan) baş  harfi "N"yi evlere işaretledi.
 
 Ayrıca Musul'dan kaçan Hristiyan aileleri, son kontrol noktasında  durdurularak, araç, altın ve cep telefonlarına da el kondu. IŞİD'in, ailelere,  "Sizin Musul'dan çıkmanıza izin verdik, eşyalarınızın değil" dediği öğrenildi.
 
 IŞİD, dün dağıttığı bildiride Hristiyanlara, Musul'u terketmeleri için  bugün öğleye kadar süre verdi. Hristiyanların, Musul'da kalması için üç şarttan  birini yerine getirmelerini isteyen IŞİD, şartlarını şöyle sıraladı: "Ya Müslüman  olun, İslam Halifeliği devletini kabul edin ve verginizi ödeyin ya da bizimle  düşmana karşı savaşın."
 
100 aile terketti
 
  IŞİD'in tehditleri üzerine Hristiyan aileler dünden beri Musul'u  terkediyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre dün akşam 100 aile, Musul'dan  kaçarak Ninova ve Erbil'e sığındı. Kaçışlar, bugün de devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler