İşitme engellilere 'pirim borcu engeli'

İşitme engelliler prim borcu engeline takıldı. İşitme engelli çocuklara eğitim veren dernek prim borçları nedeniyle kapanma noktasına geldi. Meclis’ten prim borçlarının affedilmesini isteyen derneğe borçlarının affının mümkün olmadığı söylendi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 08:14
Abone Ol google-news

Özel Fide İşitme Engelli Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi adına Neşe Demirci, Meclis Dilekçe Komisyonu’na başvurarak yardım istedi. Derneğin SSK borçlarının affedilmesi istenen 10 Eylül 2008 tarihli dilekçeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucunda derneğin 163 bin 930.9 YTL’lik prim borcundan dolayı icra takibine geçildiği ve 2005-2006 yıllarına ait prim borçlarının tahsil edildiği saptandı. Ayrıca derneğin 2007 yılına ait prim borçlarına ilişkin icra takibi ise devam ediyor.

Çalışma Bakanlığı konuyla ilgili olarak verdiği cevapta, prim borçlarının affedilmesinin mümkün olmadığını kaydederken, derneğin borçlarına teminat göstererek en fazla 24 aya kadar taksit imkanı sunulabileceğini belirtti. Kapanma noktasındaki dernek, borçları için gecikme bedeli de ödemek zorunda kalacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler