İSKİ'den yurttaşlara uyarı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yurttaşları içme suyu kaynağı olan göllerin yüzme amaçlı kullanılmaması konusunda uyardı.

Yayınlanma: 08.04.2012 - 12:02
Abone Ol google-news

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, havaların ısınmasıyla içme suyu kaynakları çevresinin bazı yurttaşlar tarafından piknik alanı olarak kullanıldığı hatırlatıldı. Sıcak havanın etkisinden korunmak için bazı yurttaşların zaman zaman içme suyu kaynağını yüzme amaçlı kullanmak istediği kaydedilen açıklamada, ''Göller yüzmek için elverişli olmadığından müessif sonuçlar doğurabildiğine şahit olunmaktadır'' denildi.

Açıklamada, içme suyu kaynaklarının tatlı sular olduğundan suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna nispetle daha az olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi: ''Göllerin tabanları, balçık özelliği sebebiyle üstünde yürüme imkanı olmayan zeminlerdir. İstanbul'un içme suyu kaynakları olan doğal ve yapay bu göllerin çevresi toplam 681 bin 452 metre uzunluğundadır. Bu alanların tamamının izlenmesi veya etrafının çevrilmesi mümkün değildir. Tüm bu hususlar dikkate alınarak, içme suyu kaynağı olan göllere kesinlikle girilmemeli ve yüzme amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Hayati öneme sahip bu konuda, bilhassa ebeveynlerin tüm aile bireylerini tehlike arz eden bu hususta bilinçlendirerek, muhtemel risklerin önüne geçirmelerini beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler