İsmet İnönü'nün ölümünün 38. yılı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 38. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Yayınlanma: 25.12.2011 - 10:14
Abone Ol google-news

Anıtkabir'deki törene, İnönü ailesi üyelerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, milletvekilleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları katıldı.

Anıtkabir'deki törende, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen tarafından Atatürk'ün kabrine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Heyet, daha sonra İnönü'nün kabrinin bulunduğu bölüme geçti. Burada, Cumhurbaşkanlığı adına Genel Sekreter İsen, Başbakanlık adına Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Akar, CHP adına Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve ailesi adına İnönü'nün kızı Özden Toker, İsmet İnönü'nün kabrine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, katılımcıların, Özden Toker ve beraberindeki İnönü ailesine taziyelerini sunmalarının ardından sona erdi.

Gül'den mesaj

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün vefat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Cumhurbaşkanı, Atatürk'ün dava ve silah arkadaşı İsmet İnönü, büyük bir kumandan, seçkin bir devlet ve siyaset adamı olarak, ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur.

İsmet İnönü, İstiklal Savaşı'nın kazanılmasında, Cumhuriyet'in kurulmasında, Türkiye'nin modern bir ülke olarak gelişip güçlenmesinde ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda ilerlemesinde değerli katkılar sağlamıştır.

Aziz milletimiz, İsmet İnönü'yü daima saygı ve şükranla hatırlayacaktır.
İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü ebediyete intikalinin 38. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon