İspanya'da domuz gribinden 12. ölüm

İspanya'da A/H1N1 virüsüne yakalanan 11 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Ülkede A/H1N1 virüsünden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Yayınlanma: 18.08.2009 - 09:13
Abone Ol google-news

İspanya'da domuz gribine neden olan A/H1N1 virüsü tespit edilen 11 yaşındaki bir çocuğun bugün hayatını kaybettiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, kronik bir hastalığı bulunan çocuğun domuz gribine de yakalandığını ve bugün tedavi gördüğü Kanarya Adaları'ndaki çocuk hastanesinde yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Bakanlık, ülkede A/H1N1 virüsü tespit edildikten sonra ölenlerin sayısının 12'ye çıktığını açıkladı.

Bakanlığa bağlı Grip İzleme Sistemi'nin verilerine göre, virüsün yayılma riski 5-14 yaş arasındaki çocuklarda yüksek.


Malta'da ilk ölümlü vâka

Malta'da 82 yaşında bir kadının bugün domuz gribinden hayatını kaybettiği ve bunun ülkedeki ilk ölümlü vaka olduğu bildirildi.

Malta Sağlık Bakanlığı sözcüsü, domuz gribi hastalığına yol açan A (H1N1) virüsüne yakalanan kadının, hafta sonu kaldırıldığı hastanede öldüğünü ve virüse yakalanmadan önce kalp ve solunum yollarından rahatsız olduğunu belirtti.

Sağlık yetkilileri, Malta'da 235 kişinin domuz gribine yakalandığını, bunların 198'inin tedavi gördüğünü ve 37'sinin karantinada olduğunu kaydetti.

 

İrlanda'da ikinci ölüm

 İrlanda'da domuz gribinden bir kişinin daha öldüğü, bunun ülkede ikinci ölümlü vaka olduğu bildirildi. Ulusal sağlık servisi, domuz gribi tanısı konan bir kadının ülkenin doğu kesiminde dün öldüğünü belirtti. Ölen kişinin kimliği açıklanmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler