İsrail, 200 Filistinliyi serbest bırakıyor

İsrail, siyasi ve adi suçlardan cezaevlerinde bulunan Filistinli tutuklulardan, ceza sürelerini tamamlayan 200'ünü bugün serbest bırakıyor. Serbest bırakılacakları tebliğ edilen Filistinlilerin bu sabah saat 05.00'ten itibaren çıkmaya başladıkları bildirildi.

Yayınlanma: 04.08.2011 - 12:03
Abone Ol google-news

Filistinli kaynaklar ve İsrail radyosu, serbest kalacakların sayısını 200 olarak verirken, haber sitelerinden Ynet ise, bugün itibarıyla serbest bırakılması planlananların toplam sayısını 770 olarak verdi.

Serbest bırakılanlar arasında, Hamas'ın Batı Şeria'daki liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf da bulunuyor.

İsrail radyosu, İsrail Cezaevleri İdaresi'nin, Şeyh Yusuf da dahil olmak üzere bazıları 1-2 ay önce sürelerini tamamlayan Filistinli tutukluların hepsinin aynı gün salıverilmesi kararı doğrultusunda, bu kişilerin bu sabah Ramallah yakınındaki Ofer cezaevinden serbest bırakıldıklarını duyurdu.

6 yıldır cezaevinde bulunan Şeyh Hasan Yusuf'un cezasını 2 ay kadar önce tamamladığı belirtiliyor.

Hamas'ın kurucuları arasında yer alan ve cezaevinde iken Hamas'tan Filistin Yasama Konseyi'ne (parlamento) seçilen Şeyh Hasan Yusuf'un oğlu Musab Hasan Yusuf, yıllarca İsrail'in İç Güvenlik Servisi (Şin Bet/Şabak) için çalıştığını, Amerika'da yazdığı "Hamas'ın Oğlu" adlı, ilgi gören kitabıyla açıklamıştı.

Oğul Yusuf, din değiştirerek Hristiyanlığı seçtikten sonra Şin Bet'in de yardımıyla 2007'de Batı Şeria'dan Amerika'ya gitmişti.

Bugün serbest bırakılacaklardan 42'sinin Megido cezaevinden, 77'sinin ise Negev'deki cezaevinden olduğu bildirildi. Negev'dekilerden 14'ünü Gazzeli tutuklular oluştururken, aralarında 1994'ten bu yana cezaevinde bulunanlar olduğu da bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler