İsrail 2.filoyu durdurmaya kararlı

Üst düzey bir İsrailli subay, İsrail ordusunun 2. Gazze filosunu durdurmaya kararlı olduğunu belirtti. Deniz kuvvetlerinin Çarşamba günü konuya ilişkin bir tatbikat yapacağı duyuruldu.

Yayınlanma: 15.06.2011 - 10:48
Abone Ol google-news

Yedioth Ahronoth gazetesine konuşan üst düzey bir subay, ordunun kararlığını dile getirirken "Bir geminin (Gazze'ye) girmesine izin verirsek sonrakiler, tehlikeli silahlar taşıyacak" dedi. Bu arada, deniz kuvvetlerinin Çarşamba günü bir tatbikat yapacağı duyuruldu.

 

"Gemileri durdurmak için öldürücü olmayan silahlar var"

İsrail ordusunun "gemileri durdurmak için öldürücü olmayan yeni silahlarla donatıldığı" da belirtildiği habere göre, üst düzey subay şunları söyledi:

"Un taşıyan bir geminin Gazze'ye ulaşmasına izin verirsek, sonrakinin, tehlikeli malzemeleri olacak, üçüncüsü de fasulye çuvalları içinde tehlikeli silahları taşıyacak. Buna izin vermemeliyiz."

Aynı subay da, filo düzenleyicilerinden İHH'nın, Türkiye'deki Yahudilerden, İsrail hükümetine iletmelerini istediği öne sürülen "uluslararası denetime hazırız" mesajına ilişkin olarak da "deniz ortasında uluslararası denetimi, uygulanmasının zor olacağı" gerekçesiyle reddetti.

 

Deniz kuvvetlerinin tatbikatı

Bu arada, gazete, İsrail deniz kuvvetlerinin Çarşamba günü, bir geminin ele geçirilmesi simülasyonunun yapılacağı bir tatbikat gerçekleştireceğini de duyururken, üst düzey yetkili, "Şimdi kuşkusuz ki, daha hazırız ve bu tür bir provokasyon ile nasıl başa çıkmayı bileceğiz" dedi.

Gazete, İsrail'in son aylarda Türkiye'nin İHH'yi vazgeçirmesini sağlamak için uğraş verdiğini ancak, Ankara'nın kabul etmediğini kaydederek, "Ancak geçen hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, filo düzenleyicilerden, Refah sınırının yeni açıldığı dikkate alınarak böyle bir filo gerekliliğini gözden geçirmelerini istedi. Davutoğlu ayrıca, İsrail'in akıllıca hareket etmeye ve geçmişteki hataları önlemeye çağırdı" diye yazdı.

Haberin son bölümünde de İsrail deniz kuvvetlerinin Gazze ablukasının olası bir ihlaliyle başa çıkmak için çeşitli öldürücü olmayan yöntemlerinin olduğunu vurguladı.



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler