İsrail, Gül ve Peres görüşmesi için çaba gösteriyor

Ankara'daki diplomatik kaynaklar, New York'ta Cumhurbaşkanı Gül ve İsrailli mevkidaşı Peres arasında bir görüşme yapılacağının İsrail tarafından resmen doğrulanmadığını belirtirken, İsrail Cumhurbaşkanlığı'nın buluşma gerçekleşmesi için çaba gösterdiği bilgilerine dikkat çektiler.

Yayınlanma: 20.09.2010 - 09:11
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler(BM) Genel Kurulu çalışmaları sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İsrailli mevkidaşı Şimon Peres arasında bir görüşme yapılacağı İsrail tarafından resmen doğrulanmamakla birlikte, İsrail Cumhurbaşkanlığı'nın buluşma gerçekleşmesi için çaba gösterdiği bilgilerine işaret ediliyor.

Ankara'daki diplomatik kaynaklar, New York'ta Cumhurbaşkanları Gül ile Peres arasında bir görüşme yapılacağını doğrulamıyorlar. İsrail hükümetinin de, böyle bir görüşmeyi doğrulamadığını belirten kaynaklar, buna karşın İsrail Cumhurbaşkanlığı'nın, buluşmanın gerçekleşmesi için çaba gösterdiğine İsrail medyası kaynaklı bilgilere de vurgu yapıyorlar.

Öte yandan; Gül ve Peres'in yarın New York'ta Clinton Küresel Girişimince düzenlenecek bir panele katılmaları beklendiği belirtilirken Peres'in son olarak Gazze operasyonunun ardından Ocak 2009'da düzenlenen ve ikili ilişkilerde ciddi kriz yaratan, tartışmalı Davos panelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yan yanı oturduğu anımsatılıyor.

Yedioth Ahronoth gazetesi, "İsrailli yetkililer, Genel Kurulu kapsamında bir görüşme fırsatının, iki ülke arasındaki ilişkileri iyileştirmeye katkıda bulunacağını umuyorlar" derken, Gül-Peres görüşmesinin Mayıs'taki Gazze filosu baskınından sonra iki ülkenin en tepedeki yetkilileri arasındaki ilk görüşme olacağının altını çizdi.

Bu arada, Haaretz gazetesi, bir Türk gazetesine dayanarak Gül'ün, görüşmede ikili ilişkilerin, İsrail özür dilemeyip tazminat ödemedikçe normalleşemeyeceğini söyleyeceğini belirtirken İsrail hükümetinin de, "özür dilenmeyeceği" yönündeki açıklamalarını da anımsattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler