İsrail ile kriz tur fiyatlarını düşürdü

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan son krizin ardından Türkiye'ye tur fiyatlarının önemli ölçüde düşeceği belirtilirken Türkiye'yi ziyaret eden İsraillilerin sayısının 2008'ye göre yüzde 40 azaldığı bildiriliyor.

Yayınlanma: 19.01.2010 - 11:45
Abone Ol google-news

Bu arada, İsrail Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Yossi Fattal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsraillilerin Türkiye'yi ziyaret etmesini önlemek için ellerinden gelenini yaptığı" iddiasında bulundu.

İsrail'in Türk Büyükelçisini aşağılayıcı muamelede bulunmasından kaynaklanan son krizin ardından İsrailli seyahat şirketleri, İsrailli turistleri Türkiye'ye gitmeye ikna amacıyla tur fiyatlarında onlarca puan indirimine gidileceğini tahmin ediyorlar.

Yedioth Ahronoth gazetesine göre, İsrailli tur operatörlerinin, Türk meslektaşlarıyla görüşmelerinin ardından fiyatların düşeceği tahminlerinde bulunduklarını belirtirken tur fiyatlarında "onlarca puan indirim"e gidilmesi beklentilerini de yansıttı.

Türk Turizm Bakanlığı'nın son birkaç ayda ülkeyi ziyaret eden İsrailli turistlere ilişkin rakamları açıklamayı durdurduğunu yazan gazete "Ancak gayri resmi veriler, ülkeyi ziyaret eden İsraillilerin sayısının, 500 bin ile rekor düzeye ulaşan 2008 yılına göre yüzde 40 azaldığına işaret ediyor" diye yazdı.

Gazete, "turizm sektöründeki kaynakların, İsrail-Türkiye hattında nelerin olacağını herhangi bir kriz değil, fiyat ve değerin belirleyeceğini söylediklerini" kaydettiği haberinde yine İsrail Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Yossi Fattal'ın Başbakan Erdoğan'a yönelik bazı eleştirilerini de aktardı. Gazete "Yossi Fattal'a göre, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İsraillilerin ülkesini ziyaret etmesini önlemek için ellerinden geleni yapıyor" dedi.

"Krizlere rağmen İsrailliler Türkiye'ye gitmeyi sürdürecek"

Antalya'ya charter uçuşlarını gerçekleştirilen Holiday Lines Ceo'su Arnon Englander ise, krizlere rağmen İsraillilerin Türkiye'ye gitmeyi sürdüreceğini söyledi. Türkiye'deki tatil klüplerinin sağladığı olanakların alternatifi bulunmadığını vurgulayan Englander şöyle konuştu:
"Geçen yaz, TV dizisinin yayınlanmasından sonra ki yeniden yayınlanıyor, İsrailliler kitlesel olarak Antalya'yı ziyaret etti ve Ağustos, Antalya'ya İsrailli girişleri açısından şimdiye kadar en iyi Ağustos ayı oldu. Şimdi bile, ve kış sezonundaki az sayıda uçağa rağmen hafta sonlarında Türkiye'ye yönelik uçaklar, dopdolu. Ve emin olabilirsiniz ki bu uçaklar, İsrailli Yahudiler ile dolu."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler