İsrail protestosuna müdahale

Çevik kuvvet ekipleri, Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde eylem yapan gruba biber gazlı müdahale etti.

Yayınlanma: 18.07.2014 - 09:07
Abone Ol google-news

İsrail'in Filistin'e yönelik kara harekatını protesto eden kalabalık, saat 01.30 sıralarında İsrail'in Levent'teki Başkonsolosluğu önünde toplandı. Ellerinde Filistin bayrakları bulunan grup, "İstanbul'dan Gazze'ye direnişe selam", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Vur vur Hamas vur, İsrail'e vur" şeklinde slogan atıp sık sık tekbir getirdi. Eylemciler slogan attıktan sonra Büyükdere Caddesi'ni yaklaşık 10 dakika trafiğe kapattı. Polis tarafından uyarılan kalabalık grup, caddeyi daha sonra tekrar trafiğe açtı. Bu sırada bir vatandaş da duvara sprey boya ile "Soyun kurusun katil Yahudi" yazdı. Bazı vatandaşlar ise konsolosluğun önünde ateş yaktı.

İSRAİL PROTESTOSUNA MÜDAHALE-FOTO GALERİ

Saat 02.30'da da kalabalığın içinden bir kaç kişi İsrail Başkonsolosluğu'nun bulunduğu binanın duvarına tırmandı; camlarını kırdı. Bazı göstericiler de binanın dış kapısını kırarak içeri girmeye çalıştı. Bunun üzerine konsolosluk çevresinde önlem alan çevik kuvvet ekipleri, kalabalığa biber gazı, tazyikli su ve boyalı mermi ile müdahalede bulundu. Müdahale sonrası göstericilerden bir kaçı, polislerin bulunduğu alana taş attı. Gerginlik bir süre sonra da sona erdi.

POLİS 2'NCİ KEZ MÜDAHALE ETTİ

Müdahalenin ardından göstericiler slogan atıp eylemlerini sürdürmeye devam etti. Kalabalık grup, bir süre sonra yeniden konsolosluk binasına yürüyüp, binanın camlarına taş atmaya başladı. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri göstericilere tekrar tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

İÇECEK FİRMASININ TIRLARINA SALDIRDILAR

İkinci müdahalenin ardından İsrail Başkonsolosluğu'nun önünde bekleyişini sürdüren eylemciler, Büyükdere Caddesi'nden geçmekte olan bir içecek firmasına ait 2 TIR'ı taşlayıp, tekme attı.

POLİSİN ÖNLEMİ SÜRÜYOR

Bu sırada bazı göstericiler TOMA aracına Türk, Filistin ve Suriye bayrakları asarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Grup nedeniyle Büyükdere Caddesi Sarıyer istikametinde yer yer uzun araç kuyrukları oluştu. Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen konsolosluğun önünden ayrılmayan az sayıda kişiye, polis sabah erken saatlerde yeniden TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Polis, konsolosluğun bulunduğu bina çevresinde bekleyişini sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler