İsrail Türk şirketleriyle su pazarlığında

Türkiye ile İsrail arasında "Anadolu Kartalı" tatbikatı ve "Ayrılık" dizisi nedeniyle yaşanan gerginliklere rağmen İsrail'in, ülkenin su krizini çözmek amacıyla Türk şirketleriyle müzakereler yaptığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 19.10.2009 - 07:11
Abone Ol google-news

Yedioth Ahronoth'un internet sitesi, İsrail'in, Türkiye'den su ithal etme olasılığını incelemeye başladığını belirtirken, "İki ülke arasında son gerginliklere karşın Dışişleri Bakanlığı'nın, su krizini çözmek amacıyla Türk şirketleriyle görüşmeler yaptığını öğrendik" diye yazdı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın bir yetkilisinin, görüşmelerin yapıldığını doğruladığını kaydedilen haberde, söz konusu yetkili, "Su Kurumu, su alınması için bir çağrı yaptı ve Türk kuruluşlarından olumlu bir yanıt geldi ve iki ülkenin ilgili unsurları arasında görüşmeler yapılıyor" şeklinde konuştu.

Haberde "Görüşmelerin, Goldstone raporuna ilişkin son kriz, Türkiye'nin ortak bir hava tatbikatından İsrail'i dışlama kararı ve İsrailli askerlerin kasten Filistin çocuklarını öldürdüklerini gösteren Türk tv dizisine rağmen başladığı"na dikkat çekildi.

Haberde şöyle devam edildi:
"Türkiye'den su ithal etmek konusu, birkaç yıldan beri gündemde. İsrail ciddi bir su sıkıntısıyla karşı karşıya iken Türkiye'nin, Akdeniz'e akan büyük su kaynakları var."

2002 yılında dönemin Başbakanı Ariel Şaron'un, Türkiye'den su ithali ile ilgili bir anlaşmayı imzaladığını ancak konunun, büyük ölçüde ekonomik nedenlerden dolayı masadan kalktığı belirtilirken Su Kurumu'nun bir yetkilisinin, "Acil önlemlerin kapsamında Su Kurumu, ithal konusunu da inceliyor" dediği de kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler