İsrail: Türkiye ile müzakerelerde ilerleme var ama...

Jerusalem Post'a konuşan İsrail Dışişleri yetkilileri, Mavi Marmara konusunda Türkiye ile yapılan görüşmelerde son birkaç haftada "ilerleme" sağlandığını ancak anlaşmanın adeta tamamlandığını söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 26.12.2013 - 13:09
Abone Ol google-news

İsrail yetkilileri, dokuz Türk'ün ölümüne yol açan, Mavi Marmara baskınına ilişkin Türkiye ile İsrail arasında müzakerelerde son birkaç haftada "ilerleme" sağlandığını ancak anlaşmanın adeta tamamlandığını söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.

Jerusalem Post'a konuşan İsrail Dışişleri yetkilileri, Türkiye ile yapılan görüşmeler için "ilerleme oldu" demekle birlikte anlaşmanın çok yakında gerçekleşeceğini söylemek için "henüz erken" olduğunu ifade etti.

Haberde "görüşmelerde hareket olduğu yönündeki haberler, Washington ile Ankara arasında gerilim yaratan, Türkiye'deki büyük bir yolsuzluk skandalı arasında geldi. Erdoğan cumartesi günü ABD Büyükelçisinin kovulabileceğini ima etti" denildi.

Bu arada, "bir kaynak", İsrail ile Türkiye arasındaki görüşmelerde "birdenbire" ilerlemenin sağlanmasının mevcut ABD-Türkiye gerilimine bağlı olduğu spekülasyonuna yol açmış olabileceğini kabul ederken Ankara'nın, İsrail ile bağları normalleştirerek Washington ile yaşanan gerginliğini azaltma yolunu arayabileceği öne sürüldüğüne dikkat çekildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler