"İsrail uçakları Finike'ye yaklaştı"

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin sondaj çalışmalarının yol açtığı kriz sürerken Rum basını, enerji kaynakları konularında Rumlarla işbirliği yapan İsrail'e ait iki savaş uçağının "Lefkoşa FIR hattından geçerek Türkiye'nin sahillerine doğru uçtuğu ve Finike'ye çok yaklaştığı"nı öne sürdü.

Yayınlanma: 30.09.2011 - 09:40
Abone Ol google-news

Rum Cyprus-Mail gazetesine göre, Rum askeri kaynakları, alçak uçtukları belirtilen iki İsrail savaş uçağının, Lefkoşa FIR hattına girmek için Rum havacılık makamlarından izin istediğini doğruladı.

Ancak haberde İsrail diplomatik kaynaklarının, herhangi bir İsrailli uçağın Lefkoşa FIR hattı üzerinde uçtuğunu reddettiklerine dikkat çekildi

Bu arada, Rum Fileleftheros gazetesi, Tel Aviv'den kalkan iki İsrail savaş uçağının, Lefkoşa FIR hattına Çarşamba öğle saatlerinden önce girdiğini belirtirken, uçakların, Tel Aviv'den KKTC'deki "Apostolos Andreas" manastırına doğru uçtuğunu, oradan da Mersin'e yöneldiğini yazdı.

Haberde İsrail uçaklarının, Lefkoşa'nın ve Ankara'nın FIR hatlarını ayıran kuzey sınırından uçarak, Türkiye'nin sahillerinin yanından geçtiği ve Finike'ye çok yaklaştıktan sonra Tel Aviv'e geri döndüğü belirtildi.

Öte yandan; Genelkurmay Başkanlığı İsrail uçaklarının Piri Reis gemisini taciz ettiği haberlerinin gerçek dışı olduğunu bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler