"İsrail ve Hamas saygısızlık etti"

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki, İsrail ve Hamas'ın, BM Güvenlik Konseyinin Gazze'de acil ateşkes çağrısına uymayarak saygısızlık ettiğini söyledi.

Yayınlanma: 10.01.2009 - 09:16
Abone Ol google-news

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki, Associated Press ajansıyla yaptığı söyleşide, BM'ye İsrail'e yaptığı ateşkes talebini zorla uygulatması çağrısında bulundu. Malki, İsrail'in, Filistinlileri öldürmeye devam ederken görevini tamamlamasını bekleyemeyeceklerini belirtti.

Riyad Malki, BM Güvenlik Konseyinin 48 saat içinde harekete geçmemesi durumunda, karar taslağına yardımcı olmak için konseye gelen Arap bakanların "bu duruma tepki göstereceğini" ifade ederek, İsrail'in kararı zorla uygulamayı reddetmesi halinde yaptırımlar üzerinde düşünülmesi gerektiğini bildirdi.

Hem İsrail, hem de Hamas'ın konseyin acil ateşkes çağrısına aynı şekilde, "bütünüyle saygısızlıkla" yanıt verdiğini ifade eden Malki, ABD, İngiltere ve Fransa'nın, kararda İsrail'in Hamas ile aynı statüye konulmamasını temin etmek için çok çalıştığını hatırlattı ve "İsrail, tavrı ve tutumuyla, gerçekten kendini Hamas ile aynı kefeye koydu" yorumunu yaptı.
Malki, ABD'nin, BM Güvenlik Konseyinde yapılan oylamada çekimser oy kullanması karşısında şaşırdıklarını belirterek, "Bize, Amerikalıların karara kabul oyu kullanacağı söylenmişti" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler