İsrail'de Neo-Nazilere hapis cezası

İsrail'de geçen yıl ortaya çıkarılan Neo-Nazi bir çetenin üyesi 8 genç, 1 yıldan 7 yıla kadar değişen hapis cezalarına mahkum edildi. Davanın yargıcı, yargılananların hepsinin de genç ve İsrail'e göçmen olarak gelenlerden oluştuğunu vurguladı.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 17:33
Abone Ol google-news

İsrail'de Neo-Nazi bir çetenin üyesi 8 gencin yargılandığı Tel Aviv Bölge Mahkemesi'nde görülen dava sırasında yargıç, olayla ilgili soruşturma sırasında ortaya çıkarılan gerçeklerin "çok ciddi, şoke edici ve aynı zamanda ürkütücü" olduğunu belirtirken, yargılananların hepsinin de genç ve İsrail'e göçmen olarak gelenlerden oluştuğuna dikkati çekti.

1 yıldan 7 yıla kadar değişen mahkumiyet kararları, daha önce savcılığın her sanıkla yaptığı itirafa karşı indirim öngören pazarlık çerçevesinde verildi.

Yargılananlar arasında en yüksek cezayı, çetenin lideri olarak bilinen ve çevresinde "Nazi Eli" adıyla tanınan 20 yaşındaki Arik Buanitov adlı Rus göçmeni aldı.

Polisin uzun takibin ardından geçen yıl sonuna doğru Petah Tikva'da ortaya çıkardığı Neo-Nazi gençlerden oluşan çete üyeleri, sinagoglara zarar vermekten "gamalı haç" çizmeye, Nazi sloganları ve simgeleri kullanmaktan yabancı işçilere, aşırı dinci Yahudilere, evsizlere ve uyuşturucu bağımlılarına yönelik saldırılara kadar birçok eylemin sorumlusu olarak yakalanmışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler