İsrail'den Hamas'a uyarı

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada Hamas'ı, "roket saldırılarını yeniden başlatması halinde, İsrail'in Hamas'a karşı bir diğer saldırıya geçeceği" konusunda uyardı. Öte yandan, Erez sınırında Gazzeli yaralılar için sahra hastanesi kuran İsrail, insan hakları grupları tarafından "çok değersiz ve çok geç" bir girişim olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 19.01.2009 - 07:43
Abone Ol google-news

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "Kendisine zarar verildiğinde, bugün İsrail'in ne yaptığını Hamas biliyor; zarar gördüğünde ne yaptığını dünya da biliyor ve bunu kabul ediyor" dedi. Livni, bu nedenle Hamas'ın önümüzdeki dönemde bir saldırıda bulunmasını beklemediğini söyledi.

Livni, "Eğer Hamas İsrail'e bir Kassam roketi daha atacak olursa şimdi olduğu gibi şamarla yere yapıştırırız ve onlar da bunu biliyor" diye konuştu.

 

Gazze'ye insani  yardım sevki sürüyor

Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki geçiş kapılarından Gazze Şeridi'ne insani yardım sevki sürüyor. İsrail ordusundan verilen bilgiye göre, bu sabah Kerem Şalom ve Karni geçiş noktalarından 180'den fazla TIR'ın geçişinin sağlanması planlandı. Gazze Şeridi'ne 40 bin litre fuel oil'in de aktarılması bekleniyor.

İsrail, Ocak ayı başından itibaren, uzun süredir kapalı bulunan geçiş kapılarını açarak, insani yardımın geçişine imkan sağlamıştı.

 

"Çok değersiz ve çok geç"

İnsan hakları grupları tarafından, Gazze'ye düzenlediği üç hafta süren saldırıları sırasında sivilleri korumadığı ve tıbbi yardım için yaralılara ulaşılmasına olanak tanımadığı için eleştirilen İsrail'in bu adımı, İsrailli bir insan hakları gurubu tarafından da "çok değersiz ve çok geç" bir girişim olarak nitelendi.

İsrail hükümet yetkilileri, sahra hastanesinin ihtiyacı olan Gazzelilere tedavi ve İsrail hastanelerine tahliye olanağı sağlayacağını bildirdi.

Sosyal İşler Bakanı Isaac Hertzog, kurulan küçük kliniğin mümkün olduğu kadar çok kişiye tedavi sağlayacağını söyledi.

Sahra hastanesinde bir laboratuvar, bir röntgen cihazı, her birinde birer yatak olan beş bölüm bulunduğu, ortadaki alanda da 3 yatak ve bir eczane olduğu belirtildi.

Öte yandan, İsrailli İnsan Hakları için Doktorlar örgütünden Miri Weingarten, İsrail ordusunun Gazze saldırıları sırasındaki yaralı Gazzelileri tahliye taleplerinin sürekli olarak reddedildiğini belirterek, dün sabaha karşı saldırıların durdurulmasından sonra kurulan sahra hastanesi için "çok değersiz ve çok geç" yorumunu yaptı.

İsrail'in Gazze saldırılarında aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 1250'den fazla Filistinli öldü, binlercesi yaralandı. İsrail, bu süre içinde 13 İsraillinin öldürüldüğünü bildiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler