İSSF halter şampiyonası sona erdi

Ürdün Halter Federasyonu'nun ev sahipliğinde Amman kentinde gerçekleşen şampiyonanın son gününde Türk sporcular 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Türkiye'nin 14 sporcu ve 4 antrenör ile katıldığı organizasyonda Ay-Yıldızlı ekip 4 altın, 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Yayınlanma: 09.09.2016 - 11:53
Abone Ol google-news

                                                                                                                                                   Organizasyonun son gününde podyuma çıkan erkekler 105 kiloda İbrahim Arat ve +105 kiloda yarışan Resul Elvan altın madalya kazanırken, 69 kiloda mücadele eden Ahmet Turan Okyay ve 85 kiloda Turgay Besler gümüş madalyanın sahibi oldu. Aynı gün 77 kiloda yarışan genç sporcu Sadrettin Gedik bronz madalya ile mücadelesini tamamladı. Şampiyona sonucunda yapılan ülke sıralamasında Türkiye bayanlarda 1'inci erkeklerde ise 2'nci oldu. Türk sporcular, kazandıkları kupaları ise demokrasi şehitlerine armağan ettiler.
23 İslam ülkesinden 180 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda 9 madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "Ülkemiz adına önemli bir müsabakada 9 madalya kazanmış olmak bizi sevindirdi. Türk halteri doğru yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Emeği geçen tüm antrenörlerimize ve madalya kazanan tüm sporcularımızı kutluyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon